Настъпват най-светлите и хубави семейни празници – Коледните. А малко преди тях започва и голямото подготвяне на подаръци. Дали за скъп близък, приятел, уважаван колега или познат, избирането и подготовката на подаръци винаги е била една не много лека задача.

Среброто е красив и универсален подарък, който може да се използва в много форми. Независимо дали търсите колие, гривна или обеци, сребърни прибори или пък икона/картина от сребро, днес на пазара има много възможности. Ако искате да подарите нещо по-персонализирано, тогава защо не помислите за гравиране на сребърна рамка с името на човека, който ще я получи? Сребърните комплекти са чудесни подаръци за близки или приятели през този празничен сезон, така че проявете творчество!

Днес сме подготвили статия с няколко интересни и по-различни идеи за коледен подарък, като основното между тях е това, че всички са от сребро.

Сребърни комплекти с перли

Сребърните бижутата с перли са предпочитан елемент в колекцията на всяка дама, която държи на това да подчертае своята елегантност и излъчване. Създадена в морските дълбини, естествената перла е същинско съкровище, което очарова със своята крехка ефирност и непреходна красота. Още от най-древни времена хората са оценявали тези ценни дарове на природата и са я смятали за символ мъдрост, честност и невинност.

Комбинацията между сребро и перли е отлично, като по този начин се създават  прекрасни и стилни сребърни бижута. Сребърните комплектите с перли са чудесен избор и за подарък на любима жена за всеки един друг повод. Едно е сигурно. Ако заложите на комбинацията от сребърни бижута с естествени перли, няма да сгрешите.

Сребърни комплекти с камъни

Сребърните бижута с камъни също са чудесна идея за подарък на някоя скъпа дама за вас. Те са един аксесоар, който ще допълни визията с доза елегантност и стил. Ако заложите на готов сет от гривна и обеци, колие с пръстен или някакъв друг сет от бижута, то няма да се налага да търсите подходяща комбинация между отделните бижута за да окомплектовате вашия подарък. 

В бижутерийните магазини ще откриете красиви сребърни комплекти с камъни, които да превърнете в скъп подарък за близък човек. Изберете комплект за себе си или подарете на любим човек, за да го зарадвате. 

Сребърен комплект за чай

Среброто е благороден метал с многобройни приложения – от бижута до електроника. Среброто може да се използва по най-различни начини, но също така е чудесно да се получи като подарък, защото е красиво и полезно.

Вероятно познавате някого, който би искал да получи сребро като коледен подарък – помислете какво прави с времето си и как харчи парите си. Ако се интересуват от готвене или мода, може би бихте могли да им подарите комплект мерителни лъжици или ръкавица за фурна! Може би вашият приятел има нужда от нови чорапи – защо да не му подарите нови прекрасни декоративни чорапи? Или може би майка ви обича да има изискани чаши за кафе или чай  вкъщи защо да не ѝ подарите такава с елегантен дизайн? Красив и изискан сет с чаши за чай или кафе от сребро със сигурност са топ попадение като подарък за всяка една ценителка на естетиката у дома.

Сребърен комплект прибори за хранене

Ако ви е дошло до гуша от обичайните подаръци, които всеки втори подарява и ви се иска нещо наистина класно, стилно и рядко подарявано, тогава можете да разгледате сребърни прибори за подарък. Разнообразието от сребърни съдове, които ще откриете при нас е огромно – чинии, чаши, плакети, вилици, лъжици и ножове. За да съставите комплект, трябва да подберете прибори за хранене и да ги съчетаете в едно.

Едва ли има жена, която да не мечтае да притежава сребърни съдове. Любовта към благородния метал сребро и към изработените от него съдове, не е от вчера или днес. През вековете скъпо се е ценяла всяка една изработка от сребро. Понякога дори по-скъпо, отколкото ако беше изработка от злато. Това е интересен факт, защото почти всеки човек знае, че днес златото е на по-висока цена, отколкото среброто. Имало е векове обаче, през които не е било така.

Съдовете от сребро са предпочитани още от дълбока древност, когато само висшата класа е можела да си позволи да притежава подобен лукс – сребърни прибори за хранене. Днес символиката за лукс все още е налице, но продажната им цена вече е доста по-разумна. Заради това и комплект сребърни прибори за хранене са толкова добър вариант за подарък. Те са толкова очарователни и стилни, че ако се спрете на тях, няма да останете разочаровани и истински ще зарадвате близките си.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да измислите някои креативни начини да подарите сребро под различна форма. Ако търсите още предложения за сребърни комплекти, разгледайте красивата гама продукти на Магазин Гранат. Най-важното е да се забавлявате и да създадете спомени с любимите си хора тази Коледа!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара