Петото, зимно издание на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи ще се проведе традиционно в НДК от 6-и до 11-и декември, в мраморно фоайе. Тематичен фокус на фестивала е „Четене с разбиране“.

Програмата е подобаващо пъстра и вълнуваща, пълна с любими герои, приключения и предизвикателства. Ще празнуваме заедно рождения ден на Мечо Пух, на Астрид Линдгрен, на Джон Р. Толкин, ще летим на крилете на оригами, ще разберем кой е  Иван Милев и ще рисуваме като него, ще се учим какво е провал и успех, ще идем с мишките на опера, ще полетим в Космоса и …..Е, няма да издаваме всичко. Най-добре, грабвайте децата и идвайте!

Мястото е обичайното – мраморно фоайе на НДК, сред светлини, книги и илюстрации, сред приятели, автори и нови светове в картини и рими.

Нека кажем и кого сме поканили на гости – дамите от “Книговище”, актрисите от “Мариета и Марионета”, невероятните импровизатори от ХаХаХА ИмПро театър, талантливата Силвия Владимирова със златните ръце, забавната и чудодейна Мария Донева, дядо Владимир Зарев, умната и възхитителна Зорница Христова, превеждащата през друмове Анжелина Пенчева, познавачката на художници Криси Тужарова, космическата пътешественичка Таня Петкова и още и още знайни и незнайни посетители.

Вече сме на пет, и можем и обичаме да четем!

Входът е свободен!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара