Телецът е знак, който се свързва със стабилност, просперитет и сигурност. Новолунието в Телец на 8 май бележи първия лунен цикъл след сезона на пролетните затъмнения. С новия лунен цикъл трансформиращите енергии на затъмненията остават на заден план.

Новолунието в Телец се управлява от Венера, която се свързва с любовта, красотата, парите, връзките и удоволствията. От 29 април до 24 май планетата на „малкото щастие“ се движи през Телец, като предоставя възможности да се разсеете от външните събития, да забавите темпото и просто да се наслаждавате на живота.

По време на Новолунието на 8 май в 06:22 ч. няма твърди аспекти между планетите, а в Телец се образува стелиум: лека кармична точка от Бялата Луна, Венера, Уран, Юпитер и съответно Луната и Слънцето. Планетите създават много мощен положителен енергиен фон, който ще бъде подсилен от новолунието.

Новолунието в Телец на 8 май може да помогне за осъществяването на намеренията. То също така засилва чувството ви за мотивация и ви дава вдъхновение да създадете солидна, заземена основа за себе си.

Плодотворната енергия, идваща от Телец и Венера, ще засили творческите, паричните и благотворните енергии. Тя може да бъде използвана за създаване и изграждане на шедьоври, за започване на бизнес, за стартиране на собствен проект и за увеличаване на шансовете ви за зачеване на дете, ако това е, което искате.

8 май е наистина вълшебна дата през пролетта на 2024 г., когато енергиите на богатството и просперитета са невероятно силни. Използвайте потенциала на планетите, за да заредите с енергия чувствата и целите си, за да се изпълвате с вътрешна сила. Предстоящият лунен месец ще донесе положителни събития в личния живот, ще има много повече удоволствие и радост в сравнение с предишните месеци.

Един от най-известните митове, свързани с Телеца, е легендата за любовта на Зевс и Европа. Цар Агенор, владетел на финикийския град Сидон, имал трима сина и дъщеря Европа – най-красивото момиче на Земята. Една сутрин Европа си играела с приятелите си на зелена поляна, когато била забелязана от височината на Олимп от всемогъщия Зевс. Тя го омагьосала с красотата си и още в този момент Зевс решил да отвлече момичето. За да не плаши Европа и приятелите ѝ, той се превърнал в снежнобял бик и незабелязано се присъединил към стадата на цар Агенор.

Когато Европа се отдалечила от приятелите си, снежнобелият бик дошъл при нея и легнал в краката ѝ. Тя го хванала за рогата и седнала на широкия му гръб. Изведнъж бикът се изправил и се втурнал към морето. Европа се изплаши, приятелите ѝ извикаха, но бикът междувременно се втурна във водата и заплува бързо, разбивайки вълните. Самият бог Посейдон, заобиколен от морски божества, прелетял на колесница през морските вълни и ги укротил с тризъбеца си, за да проправи пътя на своя велик брат – гръмовержеца Зевс.

Скоро в далечината се появил легендарният остров Крит. Бикът излязъл от морето на брега и оставил Европа зад себе си. Вместо него в цялата си величествена красота пред момичето се появил Зевс. Европа станала негова любима и го дарила с трима сина. Тя се славела с добрия си характер, обичала хората и им помагала. В замяна на това хората ѝ били благодарни, че нарекли цяла част от света на името на Европа.

Новолунието в Телец насърчава самочувствието, изчезва подсъзнателното чувство за несигурност, има усещане за земя под краката. Има повече от това, което ви кара да се чувствате комфортно в заобикалящата ви среда. Позволете си да се отпуснете, дайте приоритет на малките удоволствия – по този начин ще активирате енергиите на новата Луна, която ще се роди на 8 май.

Телецът е неподвижен земен знак, а новолунието винаги се свързва с времето, когато трябва да „засадите семена“. Ето защо през следващите две седмици след новолунието е добре да започнете бизнес проекти, да се преместите или да си намерите нова работа. Но е важно не само да „пуснете корени“, но и да проявите усърдие, което е толкова ценено от Телеца.

Новолунието дава добри перспективи за по-нататъшен растеж, но в същото време забележимо отслабва енергийния потенциал на човека и това трябва да се вземе под внимание. Не поемайте прекалено сложни задачи, ако не сте уверени в собствените си способности. Новолунието е шанс да обновите живота си, затова помислете кои конкретни неща бихте искали да промените или да им дадете нов тласък. Не забравяйте да направите списък с желания, да изпратите молби към Вселената и просто да поискате чудеса в себе си и да прогоните съмненията и негативните мисли.

Новолунието на 8 май ще изведе скритите ни желания, потиснатите емоции и забравените грехове от подсъзнанието в реалния свят. Възможно е да възникнат и ситуации, които ще ни подтикнат да осъзнаем грешките си. Именно по време на новолунието в Телец можете да видите недостатъците си по-ясно от всякога, да осъзнаете и признаете причините за проблемите, а това вече е първата стъпка към решаването им.

Не забравяйте, че по време на транзита на Венера и Луната през знака на Телеца рисковете от преяждане се увеличават, искате сладкиши и други излишества повече от обикновено. Много е лесно да се сдобиете с излишни килограми, които е невероятно трудно да свалите.

Телецът е земен, задълбочен и неспешен знак, което означава, че определено не трябва да се суетите и да ускорявате нещата. Оставете процесите, започнали през следващия лунен месец, да се развиват в естествен ритъм, оценявайте това, което имате. Избягвайте финансовите рискове, пазете личните си ресурси (физически и психически), споделяйте най-необходимото с тези, които се нуждаят от помощ, и създавайте красота около себе си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара