Йога и астрология, две от любимите ми неща, комбинирани създават перфектна практика! Йогастрология!

Аз съм  почитателка на йога и астрология практиките още от много малка. През годините се интересувах доста от позицията на чакрите в човешкото тяло и тяхната роля на енергийно ниво.

Наскоро  срещнах моята приятелка Венета Евтимова, точно в момент на поредното ново начало в живота ми. Но този нов път, по който поех твърде рязко и сериозно, се оказа много съдбовен.

Практиките на Венета ме научиха на основите на стречинг и перфектното изпълнение на асаните в йога.

По време на практиките аз усещах нейното благотворно влияние и самата тя без думи успя да предизвика интереса ми към йога, разкривайки, че практикуването на много прости движения е ключът към еластичното тяло и хормонален баланс.

Все пак като астролог винаги съм искала да проуча връзката между перфектната практика и традиционните области на тялото в астрологията и как можем да ги засилим чрез йога.

Има хипотеза, че чрез изравняване на енергиите на йога и астрологията, можем да станем по-свързани с Вселената, постигайки по-дълбоко състояние на просперитет и пълноценност.

Йога и Астрология, Слънце и Луна

Хатха (Слънце-Луна) йога сама по себе си е упражнение, което насърчава синхронизацията с небесните цикли – това е естествен трамплин за привеждане на тялото в съответствие със Слънцето, Луната и звездите! Смята се, че тези естествени цикли насърчават практикуващите да бъдат по-щастливи и да изпитат по-голямо духовно пробуждане .

В зависимост от вашия зодиакален знак, можете да имате уязвимост в дадена област, а правенето на йога за тази област може да превърне слабостта в сила. Изпълнете йога поза за вашия лунен знак, за да се съобразите с ритмите на Вселената, а за вашият изгряващ знак (асцендент), за да насърчите самочувствието си.

И така, какви са препоръчителните пози за всеки знак според йога и астрология?

Овен – поза „Войнът“

Предизвикайте своя вътрешен Овен с йога поза ВОЙН! Марс управлява Овен, така че впрегнете енергията на Овена с малко йогастрология – стил Овен!

Позата енергизира цялото тяло, като не забравяйте да държите предното коляно над глезена си, а задното стъпало плоско стъпило на земята. Повдигнете главата си, за да увеличите максимално енергията на невероятния Овен. Този знак често се нуждае от повече релакс в живота си.

Секс със представител на зодия Овен виж ТУК

Телец – поза „Мостът“

Силният, стабилен и земен бик Телец има енергия, с която можем да се справим чрез позиция МОСТ.

Областта на тялото за Телец е шията, а тази поза ще укрепи торса. По време на позата медитирайте върху темата за изобилието.

Близнаци – поза „Куче“, гледащо надолу

При изпълнение тази поза трябва да насочим вниманието си  към  раменете и цялото тяло, тъй като позата се разделя на две. Разпределете тежестта на тялото и се съсредоточете върху пръстите  и изпънете крайниците си с чувство за лекота.

Близнаци управляват раменете и нервната система, имат наистина неспокойна енергия. Родени са да бъбрят, но йогастрологичната им медитация трябва да бъде фокусирана към  ума. Като потискат непрестанните гласове в главата си, Близнаците ще се научат да контролират своите Меркуриански склонности да прелитат от фантазия към фантазия.

Рак – поза „Кобра“

Канализирайте енергията на Раците в поза Кобра!

Частта от тялото, която управлява ракът е областта на гръдния кош.

Лъв – поза „Лъвът“

Ако искате да вземете царствената сила на съзвездието Лъв, просто възприемете лъвската позиция – или имитирайте безшумен рев. Можете дори да направите това на обществено място – ако някой ви хване, се преструвайте, че е прозявка.

И все пак, ако искате да сте истински Лъв, ще медитирате върху мантрата „Аз съм кралицата и ще правя йога, където пожелая“. Влезте в царственото мислене на Лъв!

За пълното разгръщане, отворете тази голяма уста колкото е възможно по-широко, извадете езика до брадичката и отворете очите си широко. Сега се погледнете в огледалото. Смейте се. Изпънете пръстите си като котка и издължете гръбнака си.

Лъвовете са известни като артистичната част на зодиака, не е чудно, че това упражнение би направило прекрасно подгряване в класа по актьорско майсторство .

Дева – поза „Лодка“

Самостоятелната Дева може да бъде лодка!

Какво по-хубаво от укрепване на корема, което да ни напомня за добродетелите на Девата? Този знак е толкова в унисон с корема и неговите „инстинкти на червата“, защото той управлява червата в астрологията .

Съсредоточете се върху областта на корема и прегърнете добродетелната енергия на Девата. Потопете се в позата.

Везни – поза „Танцьорът“

Прекрасната поза на Везни показва сила за долната част на гърба. В истински стил Везни съсредоточете своята мантра и медитация върху красотата на даване и получаване.

Скорпион – поза „Камила“

Всичко е съсредоточено в трансформиращото дишане на енергията на Скорпиона – насочете енергията си към по-ниско ниво на тялото –  вашият таз.

Стрелец – поза „Войн 1“

Планетата Юпитер управлява Стрелец, който се занимава с бедрата в човешкото тяло.

Козирог – поза „Портал“

Козирогът управлява скелетната структура, включително и коленете.

Водолей – поза „Орел“

Приемете вибрациите на Водолей с тази „различна“ йога поза.

Водолеят управлява глезените и тази поза ще помогне да укрепи зоната включвайки цялото тяло.

Не забравяйте да повдигнете лактите си и да омекотите погледа си – отпуснете се и балансирайте в позата.

Риби – поза „Риби“

Намерете своята вътрешна Риба и дишайте – чрез въображаемите си хриле.

Рибите се управляват от  Нептун и лицето е  отпуснато и птопено в тази поза. Свободна и мечтателна тази риба се насочва към спокойствие и блаженство. Само не забравяйте да не изпадате в паника във вашите йога пози, никой не иска да канализира „рибата извън водата“!

Риби управляват краката, които представляват нашите основи. Намерете краката си, намерете силата си и израстете от земята нагоре.

Още статии и хороскопи от Цветелина Каменова в личния й сайт.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара