Съвременните сексолози са категорични, че не всеки еротичен сън е предизвикан от сексуална причина Това схващане разби на пух и прах теорията на Фройд, че в сънищата се реализират подсьзнателните сексуални желания. В мъжките сънища има повече действие, те са по-откровени. Женските са по-романтични. Еротичните сънища на двата пола са почти еднакви в началото на сексуалното пробуждане. Тогава при мъжете напрежението започва да спада, а у жените да се развива чувственост.

Според психолозите еротичните сънища са деликатна тема: не се споделят с всеки, често се боим от тях. Сънят ни потапя в подсъзнанието и сексът уж по нищо не отстъпва на истинския. Ако обаче изпитаме силен оргазъм едва в първата четвърт на половия контакт, значи, че дори насън се контролираме и не успяваме да се отпуснем. Колкото по-зашифрован е сънят, толкова повече куца реалният полов живот. Но нито откровените сексуални сънища, нито тяхното отсъствие са белег на извратеност или пък на фригидност.

Сексуални сънища имат: 93% от мьжете, 68% от жените

Спите с непознат: 32% от мъжете, 77% от жените

Насън мастурбират: 6% от мъжете,  0% от жените

Полов акт сънуват: 27% от мъжете, 26% от жените

Присънват се любовни ласки на: 16% от мъжете,  26% от жените

Сънуват целувки: 11% от мъжете, 21% от жените

Видели сте стара любов

Интимната връзка отдавна е в сърдечните ви архиви. Изведнъж отново ви разтърсват силни емоции и се събуждате разтреперани и смутени. Нали имате нов партньор, с когото всичко върви по мед и масло?

Тълкуване. Първи вариант: подсъзнателно сравнявате старата и новата връзка. Втори вариант: предишният ви любовен опит е бил неуспешен и се боите схемата да не се повтори.

Нещо или някой ви пречи

Вие сте в спалнята или на друго закътано място и изведнъж влиза роднина или непознат. Смущавате се и се ядосвате, а натрапникът се прави, че нищо не забелязва.

Тълкуване. За вас е много важно одобрението на родителите и на приятелите при избора на интимен партньор. Възможно е дори да не осъзнавате до каква степен сте зависими в това отношение от околните.

Не можете да намерите място за секс

Вие сте с любимия човек, желанието за секс е силно. Мъчително и без резултат търсите подходящо място за уединение.

Тълкуване. Първи вариант: всъщност търсите подходящ партньор и все още не сте го намерили. Втори вариант: този сън е обичаен след развод, раздяла или при проблеми в отношенията с партньора.

Спите с непознат

Можете да изпитате много силно удоволствие, при това не толкова сексуално, колкото емоционално. Чак когато се събудите, си давате сметка, че сте се любили с непознат. Дори не сте запомнили лицето му.

Тълкуване. Първи вариант: предпочитате любов с непознат Не трябва на никого да обяснявате кой е, с какво се занимава. Не се безпокоите дали ще се хареса на близки и познати. Втори вариант: прекрасно знаете какъв партньор ви трябва, но все още не сте го намерили.

Изоставят ви в най-горещия момент

Всичко е като по поръчка – романтична обстановка, желан любовник. Прегръщате се. Изведнъж той си тръгва или просто изчезва. Неуспешни са всичките ви опити да so задържите.

Тълкуване. Първи вариант: това е повторение на реална ситуация Намерили сте точно вашия мъж, но но сте успели да гo задържите. Втори вариант: причината а по-дълбока, знак за сериозни психологически проблеми. Възможно е да не умеете истински да обичате и неправилно изяраждате отношенията си с любимия мъж.

Любите се с известен човек

Той може да бъде кинозвезда, музикант, политик.

Тълкуване. Мечтаете за бляскава кариера, искате да станете знаменитост. Сънувате човека, който според вас е постигнал всичко в живота. Вероятно искате да приличате на него.

Делите леглото с колега

Откривате насън, че той е не само добър приятел, готов винаги да ви помогне, но и отличен любовник. Изненадата е приятна.

Тълкуване. В съня дружбата и симпатията често се украсяват с еротика. Всъщност се потвърждава, че с този човек наистина работите добре.

Сменяте пола

Насън вие сте силната половинка, но това не ви прави впечатление. Когато обаче се събудите, започвате силно да се притеснявате. Дали не сте обърнали резбата?

Тълкуване. Нямате повод за безпокойство. Просто се опитвате да вникнете по-дълбоко в психологията на другия пол. Понякога това помага да разберете по-добре човека до вас и дори слага край на на разрешен досега проблем.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара