Ако човек се поразрови в научната и псевдонаучната литература за секса, то неизбежно ще стигне до извода, че жените са ужасни егоистки. Че голямата трагедия в живота им е преждевременно свършилият партньор и съответно всички препоръки към мъжа се свеждат до едно: Забрави за себе си, погрижи се за нея. Иначе – лошо! В интерес на истината не сме чак такива чудовища. Преждевременният финал ни вълнува не само от егоистични подбуди. И ние искаме да знаем той добре ли е, имал ли е оргазъм, само един ли, доволен ли е. Ето отговорите, които ви интересуват.

Оргазъм и еякулация едно и също ли са?

Да, мъжът изпитва оргазъм, когато еякулира. Оргазмът му може да е бурен и емоционален. Но може да е съвсем безличен – това, условно казано, е еякулация без оргазъм. Обратното – оргазъм без еякулация е трудно да си го представиш, а за него – още по-трудно да го направи.

Колко оргазма поред се броят за норма?

Историите за някой, който „току-що е свършил и веднага пак е започнал“ в общи линии са блъф. За съвсем млади (до 25 години) и силно влюбени мъже са достатъчни 3-минутни паузи за възобновяване на акта. С времето тези почивки се увеличават. При стабилни сексуални отношения за двойката е достатъчен един opгазъм. При честа смяна на партньорите всеки гони максимума, но и той не е бомбастичен – тогава нормата е 2-3 еякулации по ред (интервалът между тях обаче пак зависи от възрастта). Повече нито на нея, нито на него му се иска.

Има ли мъжка аноргазмия?

Има. Причините може да са най-различни: нарушения в кората на главния мозък, където протичат възбудителните процеси; възпалителни процеси в половите органи. Съществуват и ред заболявания (например на гръбначния мозък или на гръбначния стълб), които водят до т. нар. ретроградна еякулация – спермата не излиза навън, а навътре и попада в пикочния мехур! При това ерекцията е абсолютно нормална, но еякулация и съответно оргазъм няма.

Кога говорим за ускорено семеизпразване?

В съвременната сексология няма такова понятие. Има понятие „дисхармония в двойката“. В крайна сметка има ли значение дали мъжът ще свърши след 2 минути или след половин час, ако ти вече се чувстваш задоволена.

Да вярваме ли на „Кама Сутра“, че ако мъжът прави секс, но се въздържа от еякулация няколко денонощия, се зарежда с енергия и дълголетие?

Изкуственото въздържание при полов акт (особено след навършването на 40 години) е вредно за мъжа: то повишава кръвното и пулса. Това е не само физическо, но и психическо и хормонално натоварване. Сексът не е работа или религия, сексът е удоволствие.

Влияе ли обрязването на мъжкия оргазъм?

Ако е направено така че главичката на члена винаги да е открита – чувствителността й намалява. Затова в такива случаи половият акт с обрязан мъж продължава по-дълго.

Оргазмът при мъжа зависили от позите, както при жената?

Зависи, но в друг смисъл. Когато жената сменя позата, тя получава нови усещания, стимулират се други ерогенни зони и именно това стимулира нейния оргазъм. А за мъжа най-важна е промяната на ракурса, през който вижда партньорката си. Банално, но е истина: мъжът обича с очите си. Затова много представители на силния пол харесват кучешката поза.

От какво зависи интензивността на еякулацията?

Понякога спермата сякаш се изстрелва! А понякога изтича вяло. По правило изстрелва се първата порция. Интензивността намалява с всеки следващ акт. Добрият напор е доказателство за добро функциониране на половата система. Но ако често се случва и първата порция да е вяла – това е повод той да се консултира с лекар.

Винаги ли за него половият акт трябва да завърши с изпразване?

За жените, както добре знаете, това не е задължително: те не свършват всеки път и нищо фатално не се случва. И при мъжете е така. Най-благородните от тях могат да доведат жената до оргазъм и да не свършат, а просто да прекратят акта. Но ако това се случва в повече от половината случаи – вече е повод за безпокойство.

Продължителното въздържание опасно ли е за него?

Простатит и други възпалителни заболявания в повечето случаи са резултат на застой. Съчетанието между целомъдрие и заседнал начин на живот по принцип е опасно за органите на малкия таз. Затова мастурбацията при мъжете не е патологично отклонение, а форма на терапия.

Еякулация без секс – нормално ли е?

Ако свърши само като погледне картинка в порносайт – това не е еякулация, а сперматорея. Това е заболяване, което се дължи на липсата на тонус на мускулите около простатната жлеза. Те мо­гат да бъдат тренирани със специална гимнастика. Понякога е свидетелство и на недоизлекуван простатит.

Наистина ли оралният секс му харесва повече и с него по-мързо стига до оргазъм?

Въпрос на лични предпочитания. Единственото, което трябва да помниш, е: орална любов рано сутрин, преди да си минала през банята, може да му докара аноргазмия. Нощем в устната кухина се натрупват бактерии, които причиняват не само ка­риеси. Ако попаднат в пикочните и семенните канали на мъжа, тези бактерии откриват идеална среда за размножаване. Ако се чудиш какво може да му се случи, върни се на въпрос № 3. И бягай да си измиеш зъбите.

Храната променя ли вкуса на спермата?

Сладкишите и плодовете я правят по-вкусна. Чесънът силно влошава вкуса и миризмата на семенната течност. Възпалителните заболявания може да й придадат горчив или отв­ратително блудкав вкус. Затова, ако чувст­ваш, че нещо не е наред – не щади самолюби­ето му. По-добре помисли за здравето му и честно кажи: „Не е вкусно!“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара