Мили звездни пътешественици, време е да се събудите и да се потопите в есенния дух на октомври. Ретроградните планети бушуват, енергиите се разместват и първите големи лунации на есента ни носят важни възможности за изчистване и нулиране. Бъдете готови, защото всички зодии ще усетят последиците от астрологичните събития през октомври.

Сезонът на Везни е в пълна сила и през по-голямата част от октомври ние ще усетим тази прохладна и социална енергия на въздушните знаци с още повече удоволствие, благодарение на комуникативния Меркурий и ориентирания към целите Марс, който също е във Везни.

След като сезонът на Скорпион започне (само няколко дни след драматичното пълнолуние в Овен) на 22-23 октомври, емоциите ще се задълбочат и ще станат по-силни. Всички ние ще се съсредоточим повече върху личните трансформации в живота на всеки.

Сайтът на Цветелина Каменова

Месецът също започва с ретрограден парад

Имаме ретроградани Плутон, Нептун, Уран, Сатурн, Юпитер и Меркурий наведнъж. За щастие, тази нестабилна енергия ще започне да се разпада след първата седмица на октомври, когато някои от тези планетарни конфигурации най-накрая приключват.

Месецът може да започне доста трудно и напрегнато. Добрата новина е, че Плутон, Юпитер и Меркурий ще се насочат директно и всички ние ще бъдем по-спокойни когато Хелоуин настъпи.

Ако искате да се потопите в магията на астрологията и да разберете повече за всички планетни конфигурация разгледай новият курс“ Въведение в Астрологията за начинаещи“.

Мощна енергия по време на новолуние във Везни на 6 октомври

Първите седмици на октомври са доста наситени. Ще бъдем насочени върху изграждането на по-силни междуличностни връзки, внасянето на хармония в нашите партньорства и намирането на баланс и гъвкавост в настъпващите промени.

Войнственият Марс и планетата на интелекта Меркурий също са във Везни през по-голямата част от месеца, което засилва дипломатическото и комуникативно ориентирано настроение и поведение.

Въпреки това, Меркурий е в своята ретроградна фаза (която продължава до 18 октомври). През този период може да се наложи да се справяме с непланирани ситуации в ежедневието си и да имаме известни социални препятствия.

На 6 октомври въздушната енергия на Везните достига своя връх с новолунието през октомври 2021 г. (което е първата есен на новолуние). По време на тази лунация слънцето, луната, Меркурий и Марс ще бъдат групирани заедно във Везни – предлагайки ни кардинално ново начало, когато става въпрос за романтика, укрепване на партньорствата и намиране на мир в нас самите. С Марс в комбинацията с това новолуние, ще е чудесно време за изказване на намерения и в преследване на целите ви.

Преминаване на Венера в Стрелец

На 7 октомври планетата на любовта и красотата Венера напуска страстния Скорпион и навлиза в свободолюбивото царство на Стрелец, където ще остане до края на месеца.

Когато Венера е в Стрелец, всички зодии имат тенденция да се чувстват по-отворени и оптимистично настроени към любовта и ценностите, така че това е страхотен транзит за разширяване на романтичните ви хоризонти и търсене на нови преживявания във взаимоотношенията. Тъй като Стрелецът се управлява от благодетеля Юпитер, пътуването на Венера тук ни вдъхновява да поемем някои рискове и да бъдем малко по-приключенски настроени във всичко. Променете живота си, като излезете от зоната си на комфорт и опитате нещо вълнуващо.

Край на ретроградния парад

Ако първата седмица на октомври ви се струва, че се сте в задънена улица или  пред вас има пропаст, това е така защото стартираме месеца в разгара на ретрограден сезон. С мощни шест ретро планети едновременно (включително последният ретрограден Меркурий за годината), може да чувствате, че ви е трудно да продължите напред с вашите планове или изпитвате блокаж.

Въпреки това, ще можем да си поемем дъх с облекчение около 6 октомври, тъй като ретроградният Плутон приключва в същия ден като благоприятното новолуние във Везни – което заедно носи усещането за ново начало. И Юпитер, и Меркурий следват да обърнат хода си в директно движение на 18 октомври, когато комуникацията, логическото мислене и движението трябва да започнат да стават много по-лесни.

Пълнолуние или „кървава“ луна в Овен на 20 октомври

На 20 октомври, през последните дни в сезона на Везни, първото пълнолуние за есента ще се изпълни в огнения знак на Овен, което поставя старт и действа за целите ни и ни призовава да бъдем борбени, активни и инициативни. Пълнолунието през октомври 2021 г. създава напрегнати връзки с няколко други планети, затова се опитайте да избягвате драмата и се освободете от необходимостта си да контролирате.

Дълбоки емоции в сезона на Скорпион

Слънцето навлиза в знака на Скорпион на 22 октомври. Пригответе се да излеете чувствата си, да прегърнете мистериите на живота и да потърсите духовна трансформация. По време на навлизането на слънцето традиционните и съвременни владетели на Скорпион (Марс и Плутон) ще се изравняват един срещу друг, което може да накара този слънчев преход да се почувства още по-интензивен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара