Настойка от лимони

lemon-squeezer-609273_960_720

Приготвяне:

500 г чист маслинен зехтин, 300 г листа от магданоз, ситно нарязани, 300 г лимони, разрязани на резени с корите, се поставят в подходящ съд. На водна баня и тих огън ври 1 час. Като изстине, се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване.

Как се приема:

Сутрин, обяд и вечер 30 минути преди ядене се взема по 1 супена лъжица.

Отвара

Приготвяне:

Смесват се по 50 г от билките агримония, бял равнец, вьрбинка, мащерка, овчарска торбичка, синя тинтява, цикория – корен, глухарче и се разбъркват много добре.

После от тази смес се отделят 2 супени лъжици, към които се добавя 1 чаена лъжичка червена хвойна – зърна, запарват се с 500 мл кипяща вода, врат на тих огън 15 минути. Като изстине, се прецежда.

Как се приема:

Двадесет минути след настойката и два часа и десет минути след ядене (сутрин, обяд и вечер) се пият по 75 мл.

Плодова смес

figs-1620590_960_720

Приготвяне:

5 лимона се нарязват по дължината (с корите) на по 8 парчета всеки. Към тях се добавят и 20, сцепени на две, сушени смокини. Поръсват се с 1/2 лъжичка печена стипца и 1 чаена лъжичка ревент. Заливат се с чист винен оцет така, че цялата смес да се покрие, и се оставят два дни, за да попие оцетът.

Как се приема:

Два часа след ядене (сутрин, обяд и вечер) се взема no 1 смокиня с 1 резенче лимон. С тази смес се правят два лечебни курса (две дози) с прекъсване от 2 седмици между тях.

Важна добавка

По време на двуседмичната почивка е хубаво да се взема по 1 супена лъжица смес от: 600 г чист пчелен мед, 20 зелени листа от индрише заедно с дръжките, 20 ядки от сладки бадеми, счукани в дървен хаван на каша, и 3 месести лимона, смлени на машина за месо с корите, но без семките.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара