Живеейки в 21-век, пазарът на детски играчки е по-разнообразен от всякога и за да направим най-добрия избор сред невероятния асортимент, който ни се предлага, ни е нужна обективна информация, която да ни посочи онези неща, които са решаващи и предопределящи за развитието на нашите деца.

Дървените играчки биха били точно такъв избор!

Те стават все по-популярни, като в същото време са модерни, класически, традиционни и са подходящи за всяка възраст.

Академия за родители представя пет неоспорими плюсове на детските дървени играчки, които ще убедят родителите, че си заслужава да заложат на тях.

music-818459_960_720

1. Дървените играчки са екологични и издръжливи

Искате играчка, която се предава от поколение на поколение? В такъв случай дървените играчки са точно това, което търсите!

Направени от еко материал и незамърсяващи околната среда, те са страхотна инвестиция в сравнение с повечето модерни пластмасови играчки, които от своя страна са нетрайни и непригодни за рециклиране.

Класическите дървени играчки никога не излизат от мода, а освен това идват и в интересни и занимателни форми. Най-новите игри и играчки може да се произвеждат със ярко-оцветени пластмаси, направени чрез усъвършенствани технологии, но истината е, че в сърцата на децата все още има място за дървени играчки и те ще си ги спомнят именно заради тяхната сантиментална стойност.

И кой знае? Някой ден може децата и внуците на вашите деца да си играят със същите тези играчки, които вие ще им подарите сега.

2. Дървените играчки развиват въображението

Развитието на въображението в ранна детска възраст е едно от най-важните неща за нашите малчугани. Тук на помощ отново идват дървените играчки, които, благодарение на причудливите си и интересни форми стимулират детето да мисли, създава и твори само.

Да вземем за пример дженгата или традиционните дървени кубчета, с които всички ние сме си играли: те са чудесен източник на идеи за строителство – с тях можем да построим къща с интересен покрив, небостъргач или защо не дори омагьосан дворец?

3. Дървените играчки развиват координацията и общата моторика

Някои видове дървени играчки са специално проектирани да развиват координацията и общата моторика на децата, с което се превръщат в незаменим ваш съюзник.

Така например триколките и колелата, направени от дърво, са изключително интересни за децата и в същото време полезни за изграждането на тяхната мускулатура.

Дете, което си играе с комплект от обикновени дървени строителни тухли, може да усвои баланса, формите и да подобри своята фина моторика.

Една идея от нас – стимулирайте детето си да поставя дървените тухлите в количка и така то ще развие своята обща моторна механика. Може дори да му помогне да проходи и да усвои умението си да балансира.

train-189828_960_720

4. Дървените играчки развиват пространственото съзнание

Сами знаете: разнообразието от дървени играчки е огромно!

Строителните блокчета, както и дървените влакчета, ферми, градове, замъци и дори хора са онзи тип непреходни играчки, които са ни научили на това как функционира света със своите съставни части.

За едно дете е важно да има освен въображение и визия за пространството около себе си, а това е една солидна основа за разбирането на математиката в по-нататъшен етап.

5. Децата се учат да разпознават форми и цветове, благодарение на тях

Едни от най-популярните видове дървени играчки са мозайките, пъзелите, както и настолните игри с различни съставни части. Именно този вид играчки насърчават у децата виждането за света такъв, какъвто е – цветен, разнообразен, различен и изобилстващ от форми.

Класическите дървени кончета или музикални инструменти, ще са идеалния красив заместител на пластмасовите еквиваленти, при които, за съжаление, в повечето случаи, липсват каквито и да е образователни функции.

Като цяло дървените играчки са популярни сред малчуганите от по-ранна детска възраст, за да научат детето на всички онези неща от живота, които ще му бъдат нужни занапред.

Всеки родител желае най-доброто за детето си, а когато то идва в класическа, забавна, красива, но и екологична опаковка, удовлетворението е несравнимо!

Чудите се какъв подарък да купите на вашия малчуган?Заложете на модерните дървени играчки, запазили духа на времето, и кой знае… Може един ден вашите внуци да си ираят със същата тази дървена кукла, която детето ви сега така любопитно разглежда.

Източник: Академия за родители

Facebook Twitter Google+

0 Коментара