Поне веднъж в годината човек има право да забрави за правилата. И не само на Коледа или на Нова година. След тях се задава месец с други отговорни празници, на които не върви да откажеш. Тежкото е на следващия ден. Но не се тревожете, с нашите рецепти, подбрани сред най-доброто от световната борба с махмурлука, ще преодолеете успешно маратона от наздравици.

mineral-water-1532300_960_720

Еликсирът, с който ще живнете

Съберете сили и си пригответе сами един чудодеен еликсир. Вземете 2 таблетки аспирин по 0,5 г и 3 таблетки аксорбинова киселина по 0,1 г, стрийте ги на прах, добавете на върха на ножа сода за хляб и разбъркайте всичко това в чаша топла вода. Изпийте я и ще ви олекне. После изпийте 20-30 капки настройка от валериан и поспете час-два.

Гасете пожара

Силната жажда след преливане се дължи на това, че алкохолът нарушава нормалния водно-солеви баланс в организма. Запасете се предварително с два литра газирана минерална вода. На следващата сутрин, преди да я изпиете, отворете бутилката да изветрее малко газировката. После изстискайте вътре един лимон: съдържащият се в него витамин С действа отрезвяващо.

Още един пожарогасител

Много добре възстановяват водно-солевия баланс и всички дядови рецепти, които повеляват да се пие сок от кисели краставички или от кисело зеле.

Към тях добавете и таблетка вита­мин В-комплекс. Ако нямате нищо от изброеното подръка, просто из­пийте чаша мляко с лъжица мед.

За бързо прочистване

За да помогнете на организма бързо да се освободи от вредните излишъци, които се отделят при прeработката на алкохола, ви трябва нещо диуретично. Пригответе си от вечерта отвара от пъпки и листа на бреза. 1 с. л. пъпки и 2 с. л. листа се залива с две чаши вода и врат на тих огън 15 минути. После отварата се прецежда и се пие 3-4 пъти на следващия ден по една супена лъжица. Суровата сърцевина на тиквата също е отлично пикочогонно средство.

Мента, за да ви олекне

Познавачите много хвалят и ментовата настойка. 20 капки се разреждат с чаша студена вода и се изпиват. Ментата ще облекчи главоболието ви и тежестта в стомаха.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара