Когато прекалите с питиетата, идва онова неприятно състояние на тялото и духа, наречено махмурлук. Вие го усещате, но по-лошото е, когато другите го виждат. Защото, оказва се, от махмурлук страда и кожата на лицето. Най-често симптомите са изпръхнали участъци, червени петна и подпухнали очи. Не вземете ли бързи мерки, рискувате да навредите на кожата си трайно, предупреждават специалисти. Предлагаме ви една ефикасна програма от грижи за лицето след бурно парти:

beauty-treatment-163540_960_720

Червени петна

При прекаляване с питиетата на следващия ден кожата ви може да е зачервена. Алкохолът стеснява кръвоносните съдове, в резултат на което е възможно да се спукат капиляри.

След като свалите грима преди лягане, направете успокояваща маска с алое. Нанесете я върху лицето за около 20 минути, после я отмийте с хладка вода. Ако сте твърде уморена, оставете процедурата за сутринта. В този случай обаче е добре, преди да нанесете маската, да я оставите за 15 минути във фризера – така кожата ще се освежи и ободри видимо.

Изпръхнала кожа

Всеки дерматолог ще ви каже, че алкохолът изсушава кожата. Когато чашите ви дойдат много, ефектът е почти мигновен – на следващия ден ще усетите кожата на лицето си много по-суха от обикновено и дори изпръхнала на места.

Отстранете грима с продукт, който съдържа овлажняващи съставки. Не използвайте сапун, почистващ гел или лосиони на спиртна основа, които допълнително ще изсушат кожата ви. След като свалите грима, нанесете овлажняващ лосион, а накрая и хидратантен нощен крем, който ще поднови РН-баланса на кожата до сутринта.

Подпухнали очи

Чувствителната кожа под очите бързо събира течности и се подува, когато настъпи процес на дехидратация вследствие на алкохола. Затова на следващата сутрин се събуждате с торбички.

След като почистите лицето от грима преди лягане, нанесете специален овлажняващ крем за очи с масажиращи движения. Ако на следващия ден торбичките въпреки това се появят, използвайте стандартния метод с две кубчета лед или замразени пакетчета чай от лайка. След това отново нанесете овлажняващ крем за очи или специален гел с липозоми.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара