Меден крем

Приготвяне: Смесват се 500 г чист пчелен мед или течна гликоза, 20 зелени листа от индрише, 20 ядки от кайсия или сладки бадеми, счукани в дървен хаван на каша, 4 месести лимона, разрязани, изстискани и смлени на машинка за месо с корите, но без семките. Към това се добавя следната билкова смес от аптеката: тинктура валериана симплекс (чиста) – 12 г, тинктура кратеги (от глогови листа) – 12 г, камфор на прах – 1 г, олио мента (ментови капки) – 15 капки. Накрая се бърка до получаването на еднородна смес.

Как се приема: Сутрин, обяд и вечер 20 минути преди ядене се взема по 1 супена лъжица от сместа.

Отвара

Приготвяне: Смесват се по 50 г от билките: агримония, бяла черница, синя тинтява, червен кантарион, овчарска торбичка, цикория, орехови листа, борови връхчета.
От полученото се вземат 2 супени льжици, запарват се с 1/2 л вряла вода и се оставят да врят на тих огън 10 минути. След изстиване се прецежда.

Как се приема: Десет минути след медения крем (сутрин, обяд и вечер) се пият по 75 мл.

Добавки

1. Вместо вода да се пие охладена отвара, приготвена от листата на магданоз.

2. Вечер преди лягане да се прави парна баня на главата с отварка от лайка, след което луничките и петната да се изтриват в продължение на 1-2 минути със сока на една прясна краставица, размесена с 1/3 част от теглото й каменна сол; или със сока на 1 глава кромид лук, разрязана на 2 половинки.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара