Златната поредица „Под знака на любовта“ на издателство „Милениум“ продължава с нови пет класики в жанра сантиментална проза. Това са: „Другото лице на любовта“ на Джордж Гибс, „Изваяни в страст“ на Анри Ардел, „Прелъстителят“ на Емил Ришбург, „Греховни нощи“ на Ани Виванти и „Морски екстаз“ на Валънтайн Уилямс. В книжната серия влизат световноизвестни заглавия на обичани автори, вълнували с талантливо написаните си истории поколения читатели.

Всеки четвъртък от 20 юли до 16 август на книжния пазар ще излиза по един от петте забележителни ретро романа.

Премиерните книги, събудени за нов живот, ни потапят във филми от зората на ХХ век. Историите интригуват с авантюристичните си и екзотични сюжети. В романите кипи пламенна любов, раздираща болка, мъст, ревност и изненадващи обрати. Някои от заглавията наистина са пренесени и на кино. Те са залегнали в сценариите на касови холивудски ленти от епохата на нямото кино. Декор на действието са столични мегаполиси, лъскави хотели и луксозни плажове в скъпи курорти. Красиви европейски, американски и азиатски дестинации са местата, в които се развиват бурните истории на влюбени, красиви и драматични образи. Героите – благородници и авантюристи, ще ви поведат към своя непознат и омагьосващ свят. Техните времена очароват и днес романтиците с отношения, в които гордостта, достойнството и общественото мнение играят важна роля, а галантността и джентълменските обноски са задължителни.

Пилотната книга от серията „Другото лице на любовта“ е за съдбата на две сестри, оплетени в драматичен любовен триъгълник, в който се чувстват обречени. Красивите Джоан и Поли Фриман са пълни противоположности – едната е отговорна и горда, а другата – фриволна авантюристка. Въпреки това и двете се влюбват в един и същ човек – провинциален чаровник, израснал до сенатор в американския Конгрес. Джоан мъченически заплаща висока цена за греховете на Поли и се обрича на дълго изгнание. Възможно ли е да получи щедра отплата от съдбата или тайните сенки на миналото ще я завлекат в дълбините на нейната несъществуваща вина?

Парламентарни колизии и мътни бизнес кроежи внасят нюанс на политически трилър в книгата, която е образец в романтичния жанр.

През 1925 г. по романа „Другото лице на любовта“ е заснет холивудски ням филм, лентата на който обаче не е запазена. Гибс е съсценарист на продукцията, режисирана от номинирания два пъти за „Оскар“ режисьор Хенри Кинг. В ролята на Джоан е Алис Тери, която по-късно се прочува и като режисьор. В кожата на Поли влиза Дороти Себастиан, която пък освен филмова е и известна драматична актриса. Филмът става блокбъстър и се нарежда сред легендите от епохата на нямото кино.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара