Малкият Велислав, пациент на първа детска клиника в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, получи инсулинова помпа и консумативи от асоциация „Докосни дъгата“ и жилищен комплекс “Лабиринт”.

„За семейството на 6-годишния Велислав това означава спокойствие, защото благодарение на инсулиновите помпи децата с диабет имат възможността да провеждат най-доброто и най-модерно лечение у дома, каквото УМБАЛ „Св. Марина“ предлага на всички свои пациенти.“ Това каза проф. д-р Силва Андонова, директор „Лечебно-диагностична дейност“ в болницата и благодари на дарителите.

Дарението е в рамките на проект на асоциация „Докосни дъгата“, подкрепен от екипа на комплекс „Лабиринт“ и клиентите на компанията. Идеята на социалната кампания е от продажбата на всеки апартамент в комплекса да се осигурят средства за 10 инсулинови помпи и консумативи.

„Радваме се, че подкрепяйки тази кауза, успяваме да дарим усмивки на възможно най-много деца като улесним тяхното ежедневие. Надяваме се, че давайки гласност на начинанието ни, ще направим съпричастни към подобен вид дейности част от обществото и бизнеса. Това е третата помпа, която даряваме заедно с нашите клиенти. До края на проекта се надяваме да осигурим още поне 7. Всичко това нямаше да се случи без успешното сътрудничество и усилената работа на екипа на проф. д-р Виолета Йотова, на д-р Денислава Ангелова и асоциация „Докосни дъгата“, каза Преслава Иванова, представител на екипа на комплекс „Лабиринт“ и неговите клиенти.

Само за 4 месеца след подписването на договора за съвместна работа за борба с диабета, ж.к. “Лабиринт” успя да събере средства за две инсулинови помпи и два сета консумативи към тях. През февруари те бяха дарени на Никола, който е само на 3 годинки и Андреа – на 8 години. Сега своята получи и 6-годишният Велислав, който от 4 години и половина е с диабет.

Асоциация „Докосни дъгата“ е най-големият дарител на инсулинови помпи в България с помощта на  физически лица и търговски фирми, подпомагащи каузата й.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара