Малките деца по всяко време на годината страдат от заболявания. Измъчват ги болки в гърлото, хрема, кашлица, отпадналост, безапетumue, диария.

След като се появят тези признаци на заболяването, трябва веднага да се вземат мерки, като се потърси помощ от народната медицина. В краен случай да се прибегне към антибиотици.

При възпаление на дихателните пътища

ефикасни са семената от дюля. При хроничен бронхит и задръжка на храчки да се ползва подбел. Цветовете от бъз действат потогонно, отхрачващо, при възпаление на дихателните пътища, простудни заболявания, бронхит и пневмония, при ларингит, ангина, остър и хроничен бронхит ефикасни са корените от ружа.

Мащерката се използва при грип, отхрачващо и при безапетитие по време на болестта.

Корените от иглика имат добро откашлечно и отхрачващо действие при простудни заболявания. Под формата на лапи счуканото синапено семе (синапено брашно) се предписва при простудни заболявания, пневмонии, остра кашлица, гърлобол. Вътрешно синапеното семе се приема размесено с мед. При хроничен и спастичен бронхит за пиене е ефикасен комбинираният приятен филтърен чай „Бронхопам“, който се използва без противопоказания за деца и възрастни.

При простудни заболявания ефикасни рецепти са смес от липа, лайка и бъз.

Смес от липа, мащерка, риган, бъз, шипкови люспи, малина е също ефикасна против температура при простуда.

Листата от малината имат потогонно действие

при простудни заболявания, ангина, грип. Съпротивителните сили на организма се повишават с дроги, съдържащи витамини, като шипкови люспи, малинови листа и др. Извлеци от семената на лен, студени и топли, имат благоприятен ефект при възпалителни заболявания на дихателните пътища и при суха кашлица.

Боровите пъпки улесняват отхрачването и действат омекчително на лигавицата и антисептично при остър и хроничен бронхит, ангина, възпаление на горните дихателни пътища.

Отвара от върбинка действа благоприятно при простудни заболявания. Листата на ягодата народната медицина препоръчва също при простудни заболявания. Ментата действа антисептично и болкоуспокояваидо при възпалителни заболявания на горните дихателни пътища.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара