Хайде днес, или пък от утре – още с отварянето на очите – вместо да скачате рязко от леглото, с мисълта “Ох, колко задачи имам днес!”, да се протеееегнете хубаво в леглото, на всички страни, да си дадете време да усетите как животът се пробужда във всяка частичка от тялото ви, да го усетите, почувствате, опънете, погалите. А сетне – погалете и ума, и сърцето си. И целия свят.

Кажете си: “Благодаря ти Боже, че и днес съм жив, че животът изпълва тялото ми, препуска огнено във вените ми, светлината на Слънцето обагря очите ми, Твоята искрица гали съзнанието ми. Благодаря ти за здравото и хубаво тяло с което си ме дарил. Благодаря за младостта, за живота, за възможностите които ми даваш всеки миг. Благодаря ти, Господи за миналото, за бъдещето, за възможността да живея СЕГА. Благодаря ти, че винаги си с мен, Господи, че винаги около мен има светла свита от ангели-пазители, благодаря ти, че ме направляваш, пазиш и напътстваш, за да

правя смело своите крачки по пътя на Живота.

Благодаря ти за всички дарове които ме очакват и днес, в този благословен ден. Оставям се в твоите ръце, Господи, с пълно доверие, вяра, отвореност и ЗНАМ, че всичко което идва днес е най-доброто за мен. Готов съм да го посрещна и преживея по най-добрия начин!”

А в допълнение можете да си кажете и тази прекрасна молитва от Антоан дьо Сент-Екзюпери:

Господи, аз моля не за чудеса и не за миражи, а за силата на всеки ден. Научи ме на изкуството на малките крачки.

Направи ме наблюдателен и находчив, за да мога в пъстротата на ежедневието навреме да се спирам на откритията и опита, които ме вдъхновяват.

Научи ме правилно да разпределям времето в живота си.

Дари ми тънък усет, за да различавам значимото от маловажното.

Аз моля за сила за въздържание и мярка, за да не пърхам и да не пълзя в живота, а разумно планирал деня си, да мога да видя върхове и далечни простори, а понякога даже да имам време за насладата от изкуството.

Помогни ми да осъзная, че илюзиите не помагат с нищо. Нито спомените за миналото, нито мечтите за бъдещето. Помогни ми да бъда тук и сега и да възприемам тази минута като най-важната.

Опази ме от наивната вяра, че всичко в живота трябва да бъде гладко. Дари ми ясно съзнание за това, че сложностите, пораженията, паденията и неудачите са естествена част от живота, благодарение на която ние растем и съзряваме.

Напомняй ми, че сърцето често спори с разума.

Изпрати ми в нужния момент някой, който има силата да ми каже истината, но би го направил с любов.

Знам, че решението на много проблеми е в изчакването. Затова научи ме на търпение.

Ти знаеш колко силно се нуждаем от приятелство. Направи ме достоен за този прекрасен и нежен дар на съдбата.

Дай ми богата фантазия, за да мога в нужния момент, на нужното място, мълчейки или говорейки, да подаря някому нужната топлина.

Направи ме човек, способен да достига до тези, които са стигнали дъното.

Опази ме от страха да не пропусна нещо в живота.

Дай ми не това, което искам, а това което действително ми е необходимо.

Научи ме на изкуството на малките крачки.

Опитайте. И денят ви ще бъде различен. Гарантирам. Ето ви една мъничка, и много чиста тайна на щастието. Интегрирайте я в живота си. Направете я свой навик. Споделяйте я с приятели. Живейте я!

Източник: Свой избор

Facebook Twitter Google+

0 Коментара