Дори съвсем млади момичета прегръщат идеята, че е много по-добре да прекарваш времето си с улегнал мъж, вместо с неуравновесен връстник, който, изглежда, никога няма да излезе от пубертета. Те знаят, че възрастта не е порок. За разлика от бедността. А едно от качествата, които правят побелелите любими привлекателни, е дебелият портфейл.

Умните момичета разбират, че той лесно компенсира липсата на Херкулесово телосложение или влечението към техномузиката. Но не мислете, че всичко е пари. Опитайте се да го възприемете поне за малко като любов. Разбира се, майка ви и баща ви ще нададат вой до небето, ако надушат, че невинните очи на тяхната рожба са се спрели твърдо върху някой застаряващ чичко, който при определени обстоятелства може да се окаже техен съученик.

Според представите на родителите, а и според преобладаващото обществено мнение двойка с разлика над 15 години във възрастта е чист пример за разврат, направо педофилия, а застаряващият съблазнител би трябвало незабавно да бъде пъхнат зад решетките. Разбира се, има и такива случаи. Често възрастни мъже се разхождат с неприлично млади момичета. А на тях от километри им личи, че не биха търпели

старци да ги пошляпват отзад,

ако разходките им не се ограничаваха от най-реномираните магазини до почивка на Карибите. Ние обаче не говорим за това.

Трябва да си опитала връзка с мъж, чиито коси побеляват или са съвсем на изчезване, за да разбереш, че и това може да бъде секси. Възрастните мъже имат някои неоспорими предимства пред младоците, които винаги ще ги правят предпочитани от истинските жени. Първо, те са опитни. Опитът, както знаем, се придобива само и единствено с годините. Много рядко ще срещнете мъж над 40, който не знае за какво ще ви бъде приятно да подеме разговор, къде да ви заведе, какво да ви подари, как да ви погали. Той няма да ви досажда, да се държи детински и винаги ще може да вземе решение. Той знае как е правилно да се постъпи, той въобще знае повече от вас, той е живял достатъчно, за да може да избере само хубавините от живота и да ви ги поднесе на тепсия. Той ще ви разбере и ще прости грешките.

Възрастните мъже знаят какво искат.

Те няма тепърва да се лутат из възможностите за кариера, нито пък погледът им непрекъснато ще шари по краката на късополите момичета, прошумяващи край тях на улицата.’ Щом този мъж ви е поискал, обикновено той е преспал с това решение, то е искрено и постоянно. Въобще можете само да се ласкаете, че сте толкова ценна избраница. Улегналите мъже не си падат по вятърничави връзки. В публичните домове те се държат подобаващо, но това няма нищо общо с техния живот и никога една нощ не може да прерасне в роман. Точно защото той е избрал вас измежду всичките възможности, можете да се закълнете, че ще бъде отговорен за избора си. Той вероятно вече е имал толкова много връзки, бракове и запознанства, че е по-добре да не ви допуска много-много до миналото си, защото ще се стреснете. Щом на достопочтена възраст сте го връхлетели вие, значи е готов да зареже много от преимуществата на спокойния живот, за да бъде с вас. Следователно

ще се грижи за вас и ще бъде последователен

в отношението си. Той отдавна не желае всички жени на света, те вече са били негови. Той желае вас. Какво по-хубаво от това! Дотук с предимствата на връзката с бели коси.

Бързам да ви предупредя, че минусите са точно колкото и плюсовете или малко повече. Нека започнем оттук: докато на вас всичко ви предстои, той вече всичко е изживял. Това голямо разминаване може мнозо да ви нарани. Вие искате дискотека, плажове и шумни компании. Той предпочита симфонична музика, усойни дъбрави и тиха вечер вкъщи. Вие си умирате за купони, а той – за Висоцки. Вие искате да си отрежете косата и да боядисате остатъка в лилаво, а той ви предпочита с дълги кестеняви къдри. Вие непрекъснато го убеждавате в значимостта на електронната поща, а той вас – в непреходния стил на Ремарк. А може да е още по-сложно. Например

вие искате дете и семейство, а той – да се радва на свободата

си с вас. Защото предпочита да забрави приятния спомен от препирането на пелени. Това вече е сериозно, тъй като с подобни неща не бива да си правите компромиси – нито той, нито вие. Все пак всичко е лечимо, дори и нежеланието за обвързване. Само не му го натяквайте, защото ще хване алергия към Менделсон. Възможно е също той да е човекът, който иска да ви задържи на всяка цена, защото времето му се изплъзва между пръстите, а вие поддържате илюзията му за младост. Тогава той ще ви натяква за сватба, ще ви пита къде сте били през деня и защо не вдигате телефона. Не го унижавайте с безброй прищявки, които той е готов да изпълни, за да не ви загуби. Няма да ви донесе удовлетворение.

Бъдете толерантна към него.

Дори към болежките му, които естествено ще са повече от вашите. Мъжете с оредяващи коси стават хипохондрици. Внушавайте му жизнерадост, а не страх, че сърцето му няма да издържи вашия ритъм. Въобще животът с човек, който може да ви бъде татко, е доста сложен. Затова най- добре е наистина да искате да бъдете с него. Това е единствената га¬ранция, че ще се справите с всички проблеми. Тук вече не става въпрос за пари, нали?

Facebook Twitter Google+

0 Коментара