Тялото ни може да се самолекува и знае от какво се нуждае! Трябва само да го послушаме. Д-р Брадли Нелсън посвещава цялата си кариера в разработване на лесен, интуитивен метод, чрез който всеки може сам да отключи изцелителните способности на тялото си.

Чрез „Кодът на тялото“ бързо могат да бъдат открити дефицити и дисбаланси от всякакъв характер – както физически, така и емоционални. Следващата стъпка е тяхното отключване и връщане на баланса. Насоките, които д-р Нелсън дава, са дефинирани в шест категории:

  • Емоционално здраве – постигане на енергиен баланс чрез премахване на негативни или подтиснати емоции, травми и др.
  • Баланс на телесната система – постигане на физически баланс чрез идентифициране на проблеми в органи, жлези, мускули и др.
  • Наличие на токсини – идентифициране на тежки метали, свободни радикали, химикали и други токсини, които може да нарушават баланса на тялото.
  • Наличие на патогени – идентифициране на гъбични, бактериални, вирусни и други инфекции, които могат да опустошат тялото отвътре навън.
  • Нарушения в баланса – локализиране на размествания и отклонения, които имат негативно влияние.
  • Хранене и начин на живот – десетки рецепти, подходящи билки и хранителни вещества, упражнения и навици, с които да се подобри състоянието на тялото.

С конкретни и приложими стъпки, „Кодът на тялото“ е пътна карта към изцелението, базирана на задълбочени изследвания, доказани във времето древни практики и неограничената сила на подсъзнанието. Сега можете да разшифровате кода на тялото!

Д-р Брадли Нелсън, световно известен експерт по биоенергийна медицина, е прекарал десетилетия в създаването на метод, чрез който е помогнал на хиляди хора да се излекуват. Днес неговата революционна система се прилага успешно по цял свят.

Само преди няколко десетилетия научните кръгове отричаха съществуването на каквото и да било човешко енергийно поле. Оттогава учените изцяло промениха нагласите си. Сега знаят със сигурност, че съществува енергийно поле. Едно устройство например, което се нарича SQUID (свръхпроводящо квантово интерференчно устройство) магнитометър, може да засече биомагнитните полета, които се пораждат от биохимичните и физиологични дейности в тялото.

Установено е, че биомагнитните полета около тялото предоставят по-точна информация за здравословното състояние на пациента, отколкото традиционните електрически измервания като ЕЕГ и ЕКГ. Всъщност учените сега са наясно, че електромагнитното поле на сърцето е толкова мощно, че може да бъде измерено с точност на един метър от тялото. Отчитането може да бъде направено от всяка точка на тялото и всяка точка в електромагнитното поле, защото самото поле съдържа информацията по триизмерен или холографски начин.

Въпреки това значението на енергийното поле не се взима предвид в конвенционалните практики на западната медицина. В резултат на това пациентите често страдат ненужно поради липсата на адекватно внимание върху основните причини, скрити зад техните заболявания.

Напоследък обаче вече не се гледа с присмех, а с уважение към голям брой нетрадиционни лечебни практики. Това се дължи отчасти на факта, че технологиите са се подобрили, което позволява на учените да правят по-точни изследвания, а и защото тези алтернативни лечебни методи в действителност работят. Например един набрал популярност метод за психично здраве, наречен EMDR (Десенсибилизиране и преработване на информация посредством движенията на очите) според множество проучвания е едно от най-ефективните лечения за посттравматично стресово разстройство при ветераните. Въпреки това само преди двайсет години този подход е смятан за шарлатанство от акредитираните институции. Изненадващото е, че EMDR терапията за посттравматично стресово разстройство често се препоръчва като процес, траещ минимум три месеца, а „Кодът на тялото“ и други енергийни методи в много случаи дават резултат в рамките на няколко дни или седмици.

Друг пример за ефективен и широко възприет алтернативен подход е акупунктурата. Американската Уикипедия в момента споменава следното:

Акупунктурата е псевдонаука; теориите и практиките на ТКМ (традиционната китайска медицина) не се основават на научна информация и се определят като шарлатанство.

Но Scientific American, популярно научно списание, твърди следното през 2014 г.:

Има неоспорими доказателства, че акупунктурата е ефективна при състояния на хронична болка. Има доказателства, че при депресия акупунктурата има полезно подпомагащо действие в допълнение към конвенционалните подходи. В неотдавнашно проучване пациенти, приемащи антидепресанти, които се подложили на терапия с акупунктура, се справяли значително по-добре със състоянието си, отколкото пациентите, които единствено са на лекарства.

По-внушителни навярно са отзивите на милиони хора, намерили облекчение от болките си и подобрили здравословното си състояние чрез акупунктура още от зараждането на този метод преди хиляди години.

Познаването и разбирането на енергийните меридиани, което отдавна се използва и признава от китайските лекари, преди време е смятано за нещо странно и мистериозно от западния човек. Но сега конвенционалната наука започва да признава, че алтернативните терапии в действителност са приложими и работещи, тъй като повече хора са отворени към енергийните методи за лечение. Акупунктурата, по-конкретно, е призната заради своята енергийна лечителна сила. Хиропрактичните намествания, които отстраняват нервни нарушения, доказано чрез клинични изпитвания, също имат дълготрайни значителни ползи, нещо, което хиропрактиците и техните пациенти знаят вече от сто години.

Хиропрактиката беше почти срината със земята от една добре организирана клеветническа кампания, която доведе до успешен съдебен процес срещу Американската медицинска асоциация, Американския колеж по хирургия и Американския колеж по радиология. През 1987 г. федералният съдия Сюзън Гетценданър описа тяхната конспирация като „систематично, дългосрочно злодеяние и дългосрочно намерение за унищожаване на една лицензирана професия“. Решението на съдия Гетценданър гласеше, че най-голямата организация на лекари в държавата бойкотира практикуващите с цел „да ограничи и премахне хиропрактичната професия“.

През последните трийсет години се наблюдава засилваща се промяна и обръщане към природните лечебни методи, в това число и методите, включващи енергийно лечение. Хората търсят неинвазивни начини да оздравеят, а медико-фармацевтичната индустрия удвоява съмнителните ваксинационни практики и химически терапии.

Съществуват множество доказателства, че човешкото тяло е енергийно, вибрационно, емоционално и духовно същество. Оказва се, че опитите за лекуване на всяко заболяване с лекарства и/или хирургична намеса е примитивен подход към тялото с оглед на това, което научаваме за естеството на енергията и вселената.

Днес се намираме в повратна точка в историята на медицината. С откритията на квантовата физика и квантовата биология, които доказват, че всичко е енергия и че всичко, което съществува, е свързано, се отваря една врата. Облекчаването на страданието чрез адресирането на истинските скрити дисбаланси – действителните причини за симптомите – е много по-ефикасен и ефективен начин да възстановим здравето.

Проучванията ще продължават да разширяват границите на това, което знаем за енергийното поле на човека. Както вече се случва, надявам се, че енергийните дисбаланси и щетите, които причиняват, в крайна сметка ще бъдат изцяло признати от медицинската общност. Магнитните и енергийните лечителни техники, които използват алтернативните терапевти, започват да се интегрират в сферата на конвенционалната медицина, за да осигурят възможно най-доброто, най-задълбочено и най-щадящо лечение.

Разгледайте този случай, в който западната медицина не успява да помогне на жена с парализирана ръка, но в рамките на една сесия мъж на име Робърт използва „Кодът на тялото“, за да направи точно това.

Парализирана ръка

Когато се научих да използвам „Кодът на тялото“, често посещавах по домовете курсистите, участващи в лечителната програма, която провеждах. Практикувах „Кодът на тялото“ с всеки, който имаше желание. След като вечерната сесия беше почти приключила, една жена от персонала ме попита дали ще поработя с лявата ѝ ръка. Сподели, че дълги години не може да вдигне ръката си заради парализа. Не усещаше нищо с тази ръка, въпреки че ходеше на лекар и беше дала много пари за лечение. Докато използвахме „Кодът на тялото“, намерихме и освободихме някои дисбаланси. Скоро след сесията тя съобщи, че започва да усеща изтръпване в ръката си. Малко по-късно установи, че може леко да я повдига. Докато се приготвях да си тръгвам, за учудване на всички ни, тя вдигна изцяло ръката си до главата. Оттогава ръката ѝ е добре, а тази история се разви преди няколко години. Когато показа на лекаря си, че може да си вдига ръката, и му разказа за енергийната работа, той категорично заяви: „Това е невъзможно!“.

Робърт Н., Юта, САЩ

Сещам се за следния цитат на великия писател на научна фантастика Артър К. Кларк: „Всяка достатъчно напреднала технология е неразличима от магията“. „Кодът на тялото“ не е магия, но наистина е една много напреднала технология.

Ако можете да откриете скритите дисбаланси, причиняващи заболявания, можете да отстраните заболяванията. „Кодът на тялото“ прави това с лекота.

СРЕЩАТА МИ С АЛТЕРНАТИВНАТА МЕДИЦИНА

Когато бях на тринайсет, започнах да страдам от силни болки в гърба, които се появяваха и изчезваха, връхлитайки ме неочаквано и спирайки дъха ми. Разтревожените ми родители ме заведоха в болницата, където диагностичните тестове показаха, че страдам от бъбречно заболяване. Години по-късно майка ми ми каза, че лекарите насаме съобщили на нея и баща ми, че има 50% шанс да оцелея, но няма медицинско лечение за моето състояние. Тъй като западната медицина нямало какво да предложи, те трябвало сами да намерят начин да ми помогнат. Лекарите не дали друг съвет, освен че не трябва да тичам и да играя, за да се избегне натоварването на бъбреците. Нямаше нужда да го чувам, тъй като вече ми беше станало повече от ясно. Понякога и най-малките движения водеха до непоносима болка.

Съществуването ни се преобърна с главата надолу. Изведнъж моят живот беше застрашен. Родителите ми бяха дълбоко разтревожени, а аз се движех изключително предпазливо, за да избегна внезапните пронизващи болки, които се стрелкаха през тялото ми.

Спомням си, че когато бях малък, често ходехме с майка ми до хранителния магазин. Мнозина я смятаха за „откачалка на тема здраве“. Това беше, преди здравословният начин на живот да стане популярен и модерен. Тогава медицинските специалисти, изглежда, смятаха, че всеки, който приема витамини, всъщност е леко откачен и че хората, които отказват да пият лекарства и да се подлагат на операции, са истински „откачени“.

Рафтовете ни у дома бяха препълнени с витамини и хранителни добавки, които майка ни редовно ни раздаваше. Тя живо се интересуваше от здравето и непрекъснато изучаваше природни лечителни практики и лекарства. Изглеждаше, че знае всичко, свързано със здравето. Хората често ѝ се обаждаха, за да искат съвет по различни здравни въпроси, и тя винаги имаше отговор или предложение.

Затова, когато родителите ми разбраха, че западната медицина няма какво да предложи на болния им син, майка ми беше непоклатима. Заедно с баща ми ме заведоха при алтернативни лечители. Всъщност тези лечители ми изглеждаха съвсем различен тип лекари от онези в болницата, които не дадоха много надежда на родителите ми. Те не практикуваха в болница, а накрай града в малка каравана, разположена по средата на житно поле. Спомням си, че понякога трябваше да остържа калта от обувките си, когато ги посещавахме. Спомням си също, че виждах автобуси, пълни с хора, дошли от други щати, пропътували стотици километри, за да се срещнат с тези алтернативни лечители и да получат помощта, която не успяват да получат никъде другаде.

Тези двама лечители изобщо не практикуваха западна медицина. Вместо това разглеждаха човешкото тяло като едно цяло. Започнаха да ме лекуват цялостно, даваха ми да пия горчиви на вкус билкови отвари и наместваха костите по гръбначния ми стълб.

Какъв беше резултатът ли? Болката започна да се появява все по-рядко и да отслабва. След няколко седмици вече се чувствах драстично по-добре. Не след дълго се върнах към нормалния си живот и почти бях забравил, че някога съм бил болен.

За по-сигурно родителите ми ме върнаха в клиниката, за да може същите лекари да проведат отново своите изследвания. Доколкото си спомням, направиха ми тестовете не веднъж, а два пъти. Бяха отрицателни. Бях излекуван, но не от медицинските лекари в тази голяма, скъпа клиника. Знаех, че те всъщност не бяха направили нищо, за да ми помогнат.

Не те, а холистичните лечители, практикуващи накрая на града в старата си каравана насред калното поле, спасиха живота ми. Знаех със сърцето си, с цялото си същество, че това, което бяха направили тези хора, е точно това, от което се нуждаеше моето тяло. Струваше ми се странно, че медицинските специалисти не знаеха какво да правят с мен. Всъщност нищо не ми предложиха. В този момент от живота си реших, че като порасна, искам да стана лечител, който да знае как да помага на хората да оздравеят.

Ако се налагаше да практикувам накрая на града в каравана насред кално поле, нямах нищо против. Доколкото можех да преценя, това беше естественото местообитание на лечителите, чиято работа водеше до резултати.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара