Целувайте се за здраве, призовават специалисти от най-различни области на традиционната медицина. Горещата, страстна целувка е не само райска наслада, а и невероятно лекарство срещу най-различни болести. Тя стопява стреса, повишава тонуса, стимулира работата на белите дробове. Не вярвате? Съдете сами.

РЕЦЕПТА 1

Лекари от Асоциацията по сексуални проблеми в Лос Анджелис установиха, че страстните целувки влияят благотворно на кръвоносната система. По време на любовна целувка пулсът се учестява средно до 110 удара в минута. Това е отлична тренировка за сърдечносъдовата система. Благодарение на ускорената дейност на сърдечния мускул кръвта започва да се движи по-бързо по съдовете, а това е много полезно за клетките, тъй като получават повече кислород.

РЕЦЕПТА 2

Същите изследователи изчислили, че след целувка белите дробове започват да работят в усилен режим: 60 вдишвания в минута вместо обичайните 20. Подобна вентилация е най-добрата профилактика срещу белодробни заболявания.

РЕЦЕПТА 3

Да се целувате съветват и зъболекарите от Академията по стоматология в Чикаго. Те препоръчват този вид ласки като идеално профилактично средство срещу кариес. Обяснението е, че целувката стимулира образуването на слюнка, която много по-ефикасно от дъвката неутрализира киселинните налепи по зъбите. Освен това съдържащите се в слюнката калций и фосфор проникват в зъбния емайл и по този начин се превръщат в негова естествена защита.

Съществува също така теория, че любителите на страстните и нежни целувки много по-рядко страдат от пародонтит (едно от най-често срещаните заболявания на венците). Работата е там, че най-доброто природно средство е масаж на венците. Който и да правим с една истинска, чувствена целувка.

РЕЦЕПТА 4

Целувка, траеща повече от три минути, е отличен начин да се избавиш от стреса и последствията му, смятат изследователите от една клиника в Монреал. Целувките, които те оставят без дъх, задействат верига от биохимични реакции, които унищожават хормоните на стреса и в същото време активизират отделяне на хормоните на щастието – ендорфини.

РЕЦЕПТА 5

Тя лекува рани – не само в преносен, а и в буквален смисъл. Група австралийски лекари откриха в слюнката естествени антибиотици, под чието въздействие бързо зарастват рани. Такива вещества, попадайки при целувка в организма на партньора, ускоряват заздравителните процеси.

РЕЦЕПТА 6

Целувката е мощен имуностимулатор, убеден е д-р Уулф Беминг от Австрийската академия по обща медицина. Както и вече стана ясно, тя стимулира отделянето на слюнка. Тя от своя страна съдържа различни бактерии. 80% от тях са еднакви при всеки, но останалите 20% са индивидуални. При целувка ние ги обменяме с партньора си. Това дама импулс на имунната система, която започва усилено да изработва антитела. В науката този процес е известен като кръстосана имунотерапия.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара