Богатите на флавоноиди плодове като боровинките и касисът, както и червеното вино, са суперхрани за мъжете, защото предотвратяват еректилната дисфункция, съобщи в. „Дейли телеграф“.

Това означава, че за по-добро представяне в леглото е достатъчно мъжете да ядат повече плодове и да пият червено вино.

Продължило 40 години изследване на учени от Харвард и от университета на Източна Англия показа, че мъжете на средна възраст, които редовно пият по чаша вино и наблягат нацитрусовите и горските плодове, по-рядко имат еректилна дисфункция. Рискът за проблема намалява само след три или четири порции богата на флавоноиди храна или напитки.

От всички флавоноиди най-голяма полза в това отношение има от антоцианините в боровинките, касиса, къпините, черешите, репичките както и флаваноните и флавоните от цитрусовите плодове. Шоколадът също е богат на флавоноиди, но въздействието от него е по-малко.

Известно е, че за намаляване на еректилната дисфункция помага и движението. Ефектът от богатата на флавоноиди храна е съпоставим с този от бързото ходене пет часа седмично.

Консумацията на плодове намалява с 14 процента риска от еректилна дисфункция, а комбинирането на плодове с движение – с 21 процента. Храните с много флавоноиди намаляват също опасността от диабет и сърдечносъдови болести.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара