„Тих“ концерт на слушалки е четвъртото събитие от поредицата „Заслушай се“. Нестандартният формат ще бъде на 27 май в новата зала “Резонанс” в “Дом на киното” (ул. „Екзарх Йосиф“ 37). Публиката ще може да се наслади на изпълненията единствено благодарение на специални радио слушалки, които ще бъдат предоставени от любезните домакини.

Артистите, които ще излязат на сцената, са атрактивното електронно дуо Desperate Daughters. Съвсем наскоро те представиха своя нов музикален видеоклип към песента Kryptonite. Докато те омагьосват публиката с впечатляващи звуци и присъствие, визуалният артист и сценограф Яна Меламед ще изпълва екрана с абстрактни светлинни форми, част от специално подготвена за събитието визуализация.

“Заслушай се… в концерт на слушалки” обещава да бъде събитие, на което изборът да се потопиш само и изцяло в музиката и светлината е неизбежен“, коментират организаторите от Lampa Collective.

Desperate Daughters изпълняват авторска музика, за която черпят вдъхновение от разнообразни жанрове като джаз, водевил и електронна музика. Зад групата стоят певицата Katya Muha и тромпетистката и продуцент Raya Baya, които творят дистанционно между София и Амстердам. Катя се занимава с класическа музика, като паралелно е участвала в даркуейв проекти, а Рая има богат опит в разнообразни стилове и формации – от

етно през джаз до електронни проекти.

Алтернативното ембиънт дуо създава уникална ъндърграунд звучност, наподобяваща хипнотизиращ саундтрак, пропит с мрак и мистичност. През 2021 г. Desperate Daughters са сред победителите в конкурса Music Elevator за нови български групи. Имат няколко издадени сингъла, а в края на 2022 г. издадоха и дебютния си албум Analogue Girls. Проектът може да бъде слушан и в Spotify.

Събитието е с начален час 22:00 ч., като се очаква да продължи до малко преди полунощ.  Билети могат да бъдат намерени в epaygo.bg.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара