Красотата ще спаси света, но как да спасим красотата? Юлияна Дончева изважда на показ нелицеприятната страна на козметичната индустрия и споделя открито своя опит в новата си книга.

След успеха на „Код червено: Моята истина за храната“ стилната дама разглежда под лупа дребния шрифт на етикетите и поставя на кръстосан разпит модерните методи за промяна на визията. Книгата е полезен и практичен наръчник за това как да бъдем информирани и разумни потребители.

„Красотата не е вълнуваща, ако замразим лицето си с ботокс. Тя е истинска само когато е жива“, споделя Дончева, обръщайки се към дамите, които с ентусиазъм се подлагат на всевъзможни процедури с цел разхубавяване, със съвет да не прекрачват границите на допустимото. Защото влизането в зоната на червения код обикновено води след себе си сериозни последствия за здравето, които коварно остават невидими в продължение на години. Според авторката тайната на красотата, която всеки трябва да открие за себе си, е в информираността и мярката.

В книгата си Юлияна Дончева отделя специално внимание на вредните вещества в масовите козметични продукти, и по-точно на онова, което се крие зад неясните термини и объркващите съкращения. Не е нужно читателят да е дипломиран химик, за да дешифрира състава на всички активни вещества в продуктите си за лична хигиена.

В „Код червено: Ботокс в ума“ всичко е „преведено“ на разбираем език. И има за всекиго по нещо. За родителите на млади момичета, които без да подозират, стават съучастници на модните, но рискови разкрасителни практики.  За дамите, които са готови на всичко, за да отговорят на „стандартите“ на своите силни половинки. За силните половинки, които дори не подозират с какъв коктейл от химически субстанции се бръснат сутрин. За феновете на татуировките и за тези на смелия слънчев тен. За младите майките и за техните майки. За всички, които обръщат внимание на това какво слагат на трапезата, а не внимават с какво „хранят“ тялото си чрез козметиката.

Премиерата на книгата ще се проведе от 18,30 ч. на 17 октомври в новото столично пространство за изкуство и култура „Книгата“, където самата Юлияна Дончева ще представи изданието и своята кауза с помощта на професор Любомир Стойков и журналиста Антон Стефанов.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара