Като една от онези редки дестинации с по нещо за всеки, Турция предлага на посетителите си великолепна природа, зашеметяващи плажове, музеи, древни градове, различни дейности, както и разнообразна селекция на кулинария от различните райони.

Благодарение на мекия климат и проектираните от световноизвестни архитекти голф игрища с невероятни зелени терени, Турция е една от най-предпочитаните дестинации в света за голф ваканции.

А районът на Белек в Анталия – сърцето на турската Ривиера – разполага с колекция от всепризнати хотели и курорти, които я превърнаха в синоним на голфа.

Голф приключението на Турция започва през 19 век.

Историята на голфа в Турция датира по-назад във времето от очакваното. Истанбулският голф клуб, основан през 1895 г., е води до създаването на голф клубове в известните турски градове Анталия, Муула, Измир, Анкара, Самсун и Айдън.

Със своя приятен климат и прекрасна природарегион Белек в Анталия се откроява като забележителен в тази област, предлагайки ненадмината комбинация от привилегировани хотелски услуги и голф съоръжения.

Днес голф хотелите в Белек, които допринесоха Анталия да се превърне във важна дестинация за спортен туризъм, функционират като място за срещи на аматьори и професионални голфъри.

Тези съоръжения са причината Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO) да отличи Белек с наградата „Най-добра голф дестинация на годината в Европа“ през 2008 г.

Освен това регионът предлага на спортните ентусиасти възможност да играят голф през по-голямата част от годината, през четирите сезона, в среда, където слънцето грее 300 дни в годината, а средната температура рядко пада под 21 градуса по Целзий. За разлика от своите европейски колеги, Белек предлага несравнимо голф изживяване дори през зимата.

Други акценти от голфа в Белек

Първокласните съоръжения за настаняване в региона се допълват от голф игрища, проектирани хармонично със заобикалящата ги среда.

Разположени сред изумрудената природа на турската Ривиера, единадесет голф клуба и седемнадесет шампионатни игрища с 18 дупки, обслужват любителите на голфа в района.

От класически голф игрища в пустошта до международни стандартни комплекси с подписа на световноизвестни играчи, голфъри от всички нива могат да се насладят на селекция от висококачествени игрища с различни нива на трудност.

В Белек, рая за голф в Анталия, целогодишното голф изживяване е подобрено с 24-часов достъп до игрища, което допълнително превръща региона в притегателен център. За да осигурят превъзходно голф преживяване, някои клубове разполагат с уникални системи за осветление за нощен голф, несравним начин да играете на тучните зелени игрища на Белек.

Като домакин на хиляди хора от Европа, Азия и Америка годишно, Белек посреща гости с уникални предимства, включително близостта от летище Анталия до хотелите и курсовете в Белек. Той е на около 35 минути с кола от летището, докато игрищата в района са на пет минути едно от друго.

Това е популярно място и за голф турнири

Белек също печели признания за своите голф турнири. Посетители от Турция и цял свят се събират в Белек, за да играят голф и да гледат национални и международни турнири.

Избран през 2012 г. като „Най-добра голф дестинация“ от Golf Magazine и The Golfer’s Journal, най-четените издания за голф, Белек е домакин на множество турнири през цялата година с участието на известни голфъри, включително Тайгър Уудс, Чарл Шварцел, Хънтър Махан, Джъстин Роуз, Лий Уестууд, Мат Кучар, Рори Макилрой и Уеб Симпсън.

Най-забележителните турнири са „Световната купа по голф на Turkish Airlines“, най-важният голф турнир за аматьори в света; „Turkish Airlines Challenge“, който събира най-талантливите млади голфъри в Европа; и „Turkish Airlines Open Golf Tournaments“, един от осемте турнира в PGA European Tour Series.

В допълнение към голфа, Белек предлага редица други уникални ваканционни преживявания. Регионът е изключителна туристическа дестинация заради своите природни забележителности, богато културно наследство, прочуто турско гостоприемство и изключителна кулинарна традиция. Освен това, с 300 слънчеви дни годишно, Анталия има почти безкрайно лято.

Дори когато календарът обявява есента, топлото време на Анталия, плажовете със Син флаг, луксозните съоръжения за настаняване, прекрасната природа и отличителната турска кухня превръщат този прекрасен летен град във вечна ваканционна дестинация.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара