Тайландската кухня е известна от време оно със своя екзотичен микс от подправки и вкусове. Но през последните няколко години кулинарната сцена на Банкок се сдоби с поредица от нови ресторанти – от изискани заведения за хранене до непринудени и лежерни места, предлагащи автентични специалитети от цял ​​свят. Банкок – този супер град в Югоизточна Азия, е огромен и непрекъснато променящ се мегаполис. В него може да намерите от луксозни “трапезарии” до неустоимо апетитна улична храна. Ето я и нашата селекция на най-добрите ресторанти в Банкок.

Blue Elephant

Ако търсите ресторант, който пресъздава до съвършенство кулинарните традиции на Банкок, задължително идете в Blue Elephant.

Този прекрасен ресторант с елегантен декор и аристократична атмосфера е идеален за спокоен обяд или изискана вечеря. Кухнята тук е изключителна (не случайно собствениците имат и кулинарно училище към ресторанта с клонове в Копенхаген, Малта и Пукет).

Автентичните тайландски ястия са не само много вкусни, но и артистично представени. Не пропускайте популярните им ястия като Massaman Curry и Tom Yum Goong (авторска вариация на най-прочутата супа на Тайланд). Обслужването е внимателно и информирано, което допринася за удоволствието от храненето. Истинско бижу в самото сърце на Банкок.

Blue Elephant Bangkok | Royal Thai Cuisine in a luxury setting

Cadence by Dan Bark

Cadence е класически пример за триумфална среща на Изтока и Запада. Chef Дан Барк „бракосъчетава“ най-доброто от западната и азиатската кухня, което води до страхотни деликатеси в стил “прогресивен американски фюжън”.

Всеки процес и всяко ястие са внимателно обмислени и проектирани – от снабдяването с местни съставки до използването на иновативни интерпретации. Със сигурност ще оцените пикантни ястия като сочното говеждо wagyu или топящият се в устата и копринено гладък foie gras.

Вашите вкусови рецептори ще бъдат наградени и ще молят за още. Cadence се представя на света като ритъм, поток и баланс – кръвообращението на една трапезария. Има 1 звезда Мишлен, тъй че проверете сами защо е толкова специален.

https://www.cadence-danbark.com/home

80/20

Дотегнало ви е от едни и същи ресторанти от висок клас, които предлагат все същата позната тайландска кухня? Тогава “80/20” е мястото за вас. Тук всяко ястие завихря във водовъртеж от вкусове, внимателно и иновативно комбинирани и създадени. На фокус неизменно са местните продукти. В “80/20” има всичко – от огнени подправки до деликатни вкусове. Не пропускайте възхитителното ястие Gai Yang Prik Sapparot – визитна картичка на ресторанта. Тук разказват с финес и креативност кулинарната история на Тайланд – от предястието до десерта.

https://www.8020bkk.com/

Mia

В кухнята на Mia съжителстват хармонично европейските и азиатски изкушения за небцето. Мишленовото минало на главния готвач е отразено в сезонното дегустационно меню на ресторанта, което ще ви остави без думи. Съчетавайки модерен западен стил и източна атмосфера, ресторантът е разделен на три части: “Частна трапезария”, “Зад завесата” и “Omakase десертен бар”. Хранетто в Mia е изживяване, единствено по рода си. Не го пропускайте.

Mia Restaurant Bangkok (miarestaurantbkk.com)

POTONG

Този модерен ресторант предлага прогресивна тайландско-китайска кухня. Менюто му е еклектична комбинация от тайландски и западни вкусове. Най-характерното ястие е хрупкаво свинско коремче със зелено къри. Атмосферата е модерна и елегантна, оживена и енергична, идеална за забавна вечер с приятели. Не забравяйте да опитате авторски коктейли на заведението и безалкохолните творения на миксолозите, които ще допълнят идеално вашата храна. POTONG е задължителна отбивка за тези, които търсят новаторски подход към гастрономическите традиции.

https://www.restaurantpotong.com/aboutchefpam

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара