Кои са новите дестинации, до които можем да летим от България като част от лятното разписание на авиокомпаниите, какви са цените и кога стартират полетите, обобщават експертите в самолетните пътувания, туристическа агенция eSky.

От началото на юни ще можем да летим до няколко от най-привлекателните гръцки острова.

Със сигурност Санторини е мечта за всеки. Полетите по маршрута от София до Санторини стартират на 11 юни и ще се изпълняват 2 пъти седмично – в понеделник и петък, като от София излитат следобяд, а тези от Санторини са вечерни. Новите полети до Санторини са на цени от 90 евро за двупосочен билет.

Говорейки за Гърция, ще можем да летим от София и до Хания (Крит) и Корфу. Полетите стартират на 13 юни и ще се изпълняват два пъти седмично – в сряда и неделя, а цените на самолетните билети започват от 30 евро за Хания и от 55 евро за Корфу в двете посоки.

От 13 юни ще можем да летим до една от най-желаните летни дестинации на Югоизточна Европа. Полетите от София до приказният Закинтос ще се изпълняват 2 пъти седмично – в четвъртък и неделя. Цените на двупосочен самолетен билет стартират от 65 евро.

От началото на юли друга авикомпания пуска 4 нови маршрута от София до Бари (Италия), Болоня (Италия), Катания (Италия), Будапеща (Унгария). До Катания полетите стартират на 1 юли и ще се изпъляват всеки четвъртък и неделя. Цените на самолетните билети започват от 50 евро в двете посоки. Полетите до Бари стартират на 2 юли и ще се изпълняват 5 пъти седмично – в понеделник, сряда, петък, събота и неделя, а цените на двупосочен самолетен билет започват от 50 евро. До Болоня ще можем да летим от 2 юли, а полетите ще се изпълняват 3 пъти в седмицата – във вторник, четвъртък и събота. Цените на самолетните билети започват от 35 евро в двете посоки.

Още няколко дестинации, до които можем да летим изгодно

Струва си да отбележим и няколко дестинации, до които към момента е изключително изгодно да се пътува.

Първата от тях е Венеция. Един от най-уникалните градове в Италия, Венеция, съставен от 100 малки острова, е изпълнен с ренесансова и готическа архитектура, световно известни музеи и 141 невероятни църкви. Вероятно няма човек, който да не е искал поне веднъж да отиде там. Сега двупосочен самолетен билет стартира от 16 евро.

Хайде на море! През юни можеш да се разходиш до Пафос в Кипър и това само на цена от 30 евро в двете посоки. Времето е изключително подходящо за плажуване, практикуване на водни спортове или просто пиене на коктейли в близкото плажно заведение. Ако това ти омръзне, винаги можеш да отскочиш до някой от съседните градове и да разгледаш забележителностите.

Барселона. Възхитителният испански град пленява със своята силна индивидуалност и красота. Един от най-посещаваните в Европа, както от туристи, така и от пътуващи по работа. Град, който не само няма да те разочарова в нито едно отношение, но и ще те зареди с незабравими цветни спомени. Сега двупосочен самолетен билет стартира от 20 евро.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара