Може би разпознавате лицето на Нели Чунчукова от сериала на Нова телевизия „Пътят на честта“ или сте я гледали в „Рамбо-Последна кръв“. Нели е българска актриса и модел. Родена е в Пазарджик. Когато е на 18 години, печели два конкурса за красота. Отива да учи в София, където се снима като статист и получава малки роли в български и чужди продукции. След това подписва договор с известна модна агенция и започва да пътува по света. Работи  като модел в Милано, Париж, Индия, Китай, Дубай с някои световноизвестни марки като GUESS, Triumph, Mango, H&M, Zara, Gap, Givenchy. Участва и в представяне на бельото Victoria’s secret в Китай. В Индия Нели се запознава с принц от последната управляваща династия. Завършва курс по киноактьорско майсторство в Италия. Участва в чужди и български продукции като сериалите „Откраднат живот“, „Пътят на честта“. Играе дубльор на Мила Йовович в „Хелбой“. Можем да видим лицето на Нели и в последния филм на Силвестър Сталоун „Рамбо-Последна кръв“.

Пътят ти започва от конкурси за красота, минава през снимачната площадка като статист, следват модни дефилета и снимки за световноизвестни марки, както и роли в наши и чужди продукции. Коя част от този път беше най-трудна за теб?

Най-трудните моменти бяха тогава, когато бях далеч от любимите ми хора за няколко месеца – в началото на моделската ми кариера. Всеки истински модел знае за какво говоря. Отиваш в друга страна и стоиш там 3-6 месеца. Не познаваш никого, не знаеш какво те очаква. Сякаш започваш да градиш живота си от нула. Доказваш себе си всеки път отначало.

Колкото и да съм смела, да обичам предизвикателствата и разнообразието, всеки малко или много се страхува от неизвестното. В тези моменти се чувствах сама, знаех, че всичко зависи от личните и професионалните ми качества. Но това беше само в началото. Престоят ми в определена страна винаги приключваше със сълзи, че си тръгвам… Много нови приятели – местни хора и модели от цял свят. Много прекрасни истории и приключения. Накрая винаги се чувствах удовлетворена от себе си. Доволна, че съм била достатъчно смела да предприема поредното приключение. Щом за толкова кратко време можеш да накараш хората да те ценят и обичат, значи правиш нещо както трябва.

Коя е най-вълнуващата история от това време?

Вълнуващо е всеки път, когато някой се докосне до мен, опознае истинската ми същност. Успее да ме види такава каквато наистина съм. Вълнуващо е всеки път, когато приема предизвикателството, когато се чувствам безстрашна. Когато съм на път на постигна желаните неща.

Когато стъпих на снимачната площадка за първи път, разбрах, че искам да се занимавам с кино. Беше любов от пръв поглед. Но междувременно спечелих конкурс за модели и подписах договор с известна модна агенция. Нямаше как да откажа такава възможност. Пътувах в страни, за които можех само да си мечтая, места, на които нямаше как да отида по онова време. Срещнах невероятни хора, случиха ми се прекрасни неща, научих много за себе си. Мисля, че човек може много да се развие като личност, да разшири и обогати мисленето и разбиранията си за света, когато излезе от зоната си на комфорт. Тя е само в ума ни. Определено си заслужава, трябва само да преминеш бариерата на страха и притесненията.

Кои обувки са ти по-удобни – тези на модел или тези на актьор?

И двете неща ми харесват, и двете върша с удоволствие. Сега основният ми фокус е върху актьорската ми кариера.

Винаги съм намирала възможността да се превърна в друг, напълно нов човек за изключително вълнуваща. Обожавам да съм различна всеки път, обичам разнообразието. Това е солта на живота.

 

Как би описала живота на един пътуващ модел? Какво се крие зад бляскавите фотосесии?

Както всяко нещо, и това си има своите плюсове и минуси. Животът на пътуващия модел може да крие доста трудности. Далеч си от любимите си същества, от дома, от хората, които те обичат истински. Отиваш в среда, която може да бъде много опасна, ако не разсъждаваш трезво и не си внимателен. Заобиколен си от хора с неособено чисти намерения, криещи се зад фалшиви любезности. Модните агенции виждат моделите в числа. Колко тежат, какви са мерките им, какви пари биха могли да изкарат. Някои от моите съквартирантки се дрогираха, за да са слаби, бяха готови на всичко, за да са успешни. Слава Богу, успях да се опазя от всички тези неща и да взема само най-доброто като преживявания. Най-важните знания от този урок: “Не на всяка цена!“… не си заслужава.

Има ли места или хора, които те промениха по време на твоите пътувания? И с какво?

Престоят ми в Китай ме научи, че понякога просто трябва да се отпусна, да не се опитвам да държа всичко под контрол. С други думи, да не ми «дреме» толкова. Там имах известни трудности. Имаше недоразумение с визата ми, което доведе до това да стоя в полицейския участък в продължение на 5 часа. Полицаите идваха с мен до тоалетната все едно бях най-големият престъпник. Сега е смешна история, но тогава никак не ми беше забавно.

Има места, които са за теб, и такива, които не са. Това важи и за хората. Всичко е енергия. С някои хора се разбираш гладко, хармонично, без думи… С други все едно говориш на различни езици. На някои места се чувстваш като у дома си, на други постоянно си под стрес. Престоят ми в Индия беше точно обратното на този в Китай. Беше вълшебно. Случваха ми се невероятно прекрасни неща. Посетих „Тач Махал“, различни храмове, пещери с големи индийски фигури, острови с маймунки, много духовни и интересни места. Празник за душата и енергията. От престоя си и на двете места разбрах, че искам да съм с хора, с които се чувствам в хармония, да съм на места, които са близки до моята същност. Когато нещо или някой те привлича, винаги има защо.

А кой е най-ценният урок, който научи по пътя до сега?

Най-ценният урок, който научих, е, че не трябва да бързам. По принцип съм много огнена и темпераментна. Винаги знам какво искам и го искам сега. Но човек трябва да се отпусне, да се наслаждава на сегашния момент и на всичко в него. Да забави темпото, да осъзнае момента “сега“.

Другият урок е урокът на “не“. Преди приемах прекалено драматично отказите. После осъзнах, че “не“ е също толкова полезно, колкото и “да“, ако не и повече. Първо може да ти покаже дали наистина искаш нещо и си готова да се бориш за него със зъби и нокти. Другото нещо, за което служи, е да те предпази от неща, които не са за теб, които биха ти навредили, дори все още да не осъзнаваш защо. И третото нещо, за което може да ти послужи, е да ти покаже, че още не е дошло времето за това, което искаш. Има идеален момент за всяко нещо – тогава, когато ще е наистина вълшебно.

Каква е цената, която плаща една красива жена в твоята професия?

Повечето пъти хората са с погрешно мнение за мен. Мислят си, че съм надута, високомерна. Докато аз съм много отворен и приятелски настроен човек. И това се разбира още от първия разговор с мен. Може би хората очакват да кажа, че щом съм красива, трябва да се доказвам много повече като умна или талантлива, отколкото другите. Чували сме това доста пъти. Не смятам да играя ролята на жертва или страдалец. Мисля, че когато общувам с хората, те виждат в мен много повече от красотата. След като всеки ден използваш ума си, показваш таланта си в дадена област, опитваш се да бъдеш добър човек, няма как хората да те виждат само като външност. Освен ако те не са глупавите.

И сега за мъжете – те винаги ще искат да се пробват. Това е нормално. Но тяхното отношение  към теб изцяло зависи от твоето поведение. Когато се държиш сериозно, имаш силен характер, показваш качества, тогава и хората се отнасят с уважение към теб. Красотата е нещо невероятно, но когато не е придружена от интелект и други качества, тя може само да ти навреди. Вярвам, че има нещо много по-опасно от красивото лице и това е нещото, което се крие зад него.

Цялото интервю четете в новия брой на „Жената днес“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара