Казват, че купуването на диван за дома е като да се ожениш – влюбваш се от пръв поглед, водиш го в дома си и след това сте щастливи дълги години. Но реалността не е толкова розова. За да сте сигурни и спокойни във връзката си, трябва да внимавате с избора и да се съобразите с някои основни критерии.

Ако търсите диван, който да не бъде просто бюджетно решение, а да бъде с вас наистина дълго време, то не трябва да правите компромис с цената. За да получите високо качество, не икономисвайте. Инвестирайте в собствения си уют и комфорт. Все пак, вие ще използвате дивана често и той трябва да ви носи наистина прекрасно усещане.

Като за начало трябва да решите за кое помещение в дома ви се нуждаете от диван. Ако това е кухнята, то е доста вероятно да търсите ъглов модел. В момента на пазара ще се объркате от видове и форми, но е добре да помислите кой е най-подходящият за вас. Затова първо съобразете формата и размера със стила на стаята. Трябва той да подхожда на цялостния интериор на дома и най-вече на помещението, в което ще бъде поставен.

Ако ще бъде позициониран в кухнята, вероятно това не е най-голямото помещение в дома ви и ще имате нужда от нещо с по-малки размери. Трябва да си представите как тази мебел ще стои в стаята ви. Изберете мястото, където ще бъде поставен, а ако сменяте вече стар диван, си помогнете като се съобразите с неговия размер.

Идва наред и едно от най-важните неща при избора на диван, а именно материалът. Трябва да се фокусирате върху конструкцията и тапицерията. Например, твърдата дървесина е много по-устойчива и издръжлива от меката – като чам. Важно е да съобразите дали отделните елементи са лепени или са захванати по някакъв начин. И да помислите за това, че при поставяне в кухнята, диванът ще има чест досег с хранителни продукти, затова е добре тапицерията да бъде устойчива на замърсяване и лесна за почистване и поддръжка. Такъв тип са жакардовите тапицерии, доста често избирани за кухни.

Ако диванът ви има и възглавници, обърнете внимание и на тях. Помислете дали са ви нужни в кухнята и как ще се впишат в интериора. Може би възглавници са по-подходящи за хол или друго помещение, но всичко зависи от формата и вида им. На пазара ще намерите голямо разнообразие от видове, модели и със сигурност накрая може и да останете объркани.

Преди да пристъпите към купуване, все пак и седнете на дивана, преценете твърдостта, височината, формата и по този начин ще усетите дали е вашият. Важно е да се чувствате комфортно и приятно, седейки на него. Все пак, той ще бъде част от дома ви, върху която ще прекарвате своето време, както вие, така и близките ви.

В ХОП мебели можете да откриете точно това, от което имате нужда. Предлаганото разнообразие е наистина голямо – имате избор на форми, цветове и истински атрактивен дизайн.

Помислете и изберете вашият кухненски диван. Този, който ще внесе уют и положителни емоции за вас и вашето семейство.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара