Силвия Петкова ще пренесе хиляди български почитатели в магичния свят на „Хари Потър“ със своя магнетичен глас. Талантливата актриса ще озвучи обичните истории вече на няколко поколения в премиерните аудио книги на български език, част от постоянно разрастващото се портфолио на Storytel България.

С дългоочакваните записи на поредицата за вълшебния свят на младия магьосник водещата стрийминг платформа за аудиосъдържание ще отпразнува своята 1 г. на пазара в България, както и ще отбележи 20-годишнината от издаването на „Хари Потър и философският камък“.

Силвия Петкова е добре позната на българите както с телевизионните, така и с театралните си роли. Участвала е в едни от най-популярните български продукции – „Под прикритие“, „Откраднат живот“, „Пътят на честта“, „Революция Z”, „Лов на дребни хищници“, „Революция X” и други. През лятото на 2020 г. актрисата не просто ще влезе в нова роля, а и ще има възможността да преживее отново тази необикновена история с хилядите български почитатели.

„Щастлива съм, че ставам част от любимия вълшебен свят вече на няколко поколения. За мен е чест, но и голяма отговорност да бъда гласът, който ще пренесе слушателите във вълшебния свят на обичания магьосник“, казва Силвия Петкова за новото си амплоа.

Годишнината от издаването на първата книга за Хари Потър е важно събитие за читателите по цял сват. Аудио книгите на български език са специален проект за хилядите почитатели в България по случай първата годишнина на Storytel България.

„В България магията на Хари Потър започва точно преди 20 години. Радваме се, че паралелно с юбилея от издаването на първата книга в поредицата имаме възможност да отпразнуваме и нашата първа годишнина на българския пазар. Само за година успяхме да разширим портфолиото си до над 700 български и над 50 000 английски заглавия. През 2020 сме подготвили още специални проекти, които са провокирани изцяло от добрия вкус на нашите слушатели“, казва Лиза Василева – регионален мениджър на Storytel България.

Международно признатата поредица, написана от Дж. К. Роулинг, вече е част от портфолиото на Storytel в България на английски език, озвучена от един от най-талантливите и уважавани актьори във Великобритания – Стивън Фрaй.

Първата книга от поредицата – „Хари Потър и философският камък“, е публикувана през 1997 г. във Великобритания. Оттогава историите на Дж. К. Роулинг за Хари Потър са достигнали до читатели от цял свят, книгите разбиват рекордите по продажба и печелят множество награди. Продадени са над 500 млн. копия от книгите, поредицата е преведена на повече от 80 езика и екранизирана в 8 боксофис хита.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара