Този апартамент се намира в град Тайпе в Тайван и е с площ 22 кв. м.  Отражение е на проблем, който младите хора в Тайван срещат все по-често – поради високите цени на квадратния метър, жилищното пространство, което могат да си позволят, е все по-малко, разказва „Наш дом“.

Такива „кутийки” са по-скоро стандарт, отколкото изключение и архитектите трябва да решават проблемите, свързани с тази ситуация.

Собственик на апартамента е млад човек, който пътува и не прекарва много време в дома си. Изискванията му обаче били да разполага с достатъчно голяма баня с вана, също така с компактна, но удобна кухня и с трапезарна зона.

За да се оползотвори максимално пространството, е изграден мецанин, който е разположен над банята и кухнята. В него е обособена нощната зона с легло и бюро.

В освободеното пространство на първото ниво е разположен дървен диван, направен по поръчка; маса, която може да се използва като работна или като трапезарна, както и цяла гардеробна стена. Кътове за подреждане са създадени и под стълбището, което води към второто ниво, както и над гардероба, като те са достъпни с подвижна стълба.

Пространството е изключително изчистено и е само с най-необходимите мебели. Банята, която се намира срещу кухнята, се затваря с плъзгаща се врата. Използваната цветова гама е светла, без натрапчиви акценти.

Източник: Наш дом

Facebook Twitter Google+

0 Коментара