Рижи и червенокоси

Това е най-сложният цвят, твърдят стилистите. Рижият отенък при косите изглежда ефектно, само при условие, че боядисването е в три тона: тъмен в корените, средно тъмен по дължината на косъма и със светъл цвят в краищата. Общото правило за жените със светла кожа: без лилави и червени отенъци, само мед и злато. При смуглите лица правилото е обратното – махагон и цвят на слива.

Блондинки

Платиноворусото, което толкова дълго време беше на мода, всъщност отива на малцина. За да стои платиненият цвят стилно, е нужна порцеланово бяла кожа, ярки вежди и мигли, големи и изразителни очи. Такова съчетание почти не съществува. Много по-добре и естествено е да изберете по-топъл рус цвят. За жени със светла коса и светли очи подходщи са медните и пшенични отенъци. За тези, чиито коси са със среден отенък на русото или тъмнорусото – вариант е да се добави риж цвят. Общото правило е – колкото по-тъмна е кожата и очите, толкова повече в боята е добре да има оранжев нюанс. Колкото по-светли са лицето и очите, толкова по-добре стот студените цветове.

Омбре

Ако не знаете как да се боядисате, изберете омбре, това винаги работи. Запазете натуралния цвят на корените, а колористът ще освети дължините, като им добави визуално обем и ги изсветли в края. Важно е изсветляването да започне на 5-7 см от корените. Съвет: нека първото ви омбре да не бъде много контрастно, тъй като няколко дни след бодисването светлите краища ще станат още по-светли и крайният резултат ще е различен от началното оцветяване.

Брюнетки

Собственичките на тъмни коси са щастливки – техните коси са най-здрави от останалите варианти. Освен това каквито и грешки да допуснат, експериментирайки с цвета, лесно ще върнат първоначалния тъмен цвят. Тъмните коси задържат пигмента по-дълго. Отенъците на кафе и шоколад отиват на всекиго.

Източник: Домашний Очаг

Facebook Twitter Google+

0 Коментара