Специализираното изложение Heimtextil, което се провежда ежегодно във Франкфурт, представи най-новите решения за стенни покрития, текстил, спални комплекти, шалтета, одеяла, oлекотени завивки, възглавници, кърпи, халати и аксесоари за дома. Новите тенденции са базирани на ярки цветове без ограничения в комбинациите. Преобладават сини, зелени, червени, бледорозови и пастелни тонове. Неизменните флорални мотиви, както и геометричният дизайн, все още присъстват в колекциите.

„Еко” темата е силно застъпена

при всички производители. Изразява се с ефекти, които напомнят автентичната визия на камъка и дървото. Използват се много натурални, топли цветове и естествени материи като памук и лен. Духът на природата е пресъздаден с модерно звучене, чисти и изтънчени мотиви и огромно разнообразие текстури, които придават топло чувство и създават стилна и уютна атмосфера.

Фототапет Komar, модел Muro XXL2-056, представя „Домко“.

Трендът „Mетален блясък” oтново може да бъде открит в колекциите с великолепни и бляскави десени, които кореспондират с модерния дух на времето. Представени са изцяло „метални” текстури или платове с дискретни метални отблясъци.

Komar, модел Rush 4-202, представя „Домко“.

Тенденцията „геометрия” активно присъства в колекциите и тази година, като придава специфичен стил на интериора и е добро решение за акцент. Графични и орнаментални десени, 3D кубове, райета, каре, точки са особено популярни. Използват се тъмни цветове като черно и антрацит, комбинирани със сиви, пясъчни или бели тонове. Много активно присъстват зеленото и синьото в елегантна комбинация с бяло.

Текстил Camengo, колекция East Village, представя „Домко“.

„Ботаник” е друга характерна тенденция, показана на изложението. Като цяло цветовете са ярки и заредени с настроение, вдъхновени от природните форми и енергия. Цветя, листа, клони и флорални мотиви продължават да са популярни. Комбинират се бонбонени цветове със студени нюанси. Правят се смели съчетания като жълто със синьо и зелено, както червено с пастелно розово. Червеното се използва предимно в неговия наситен нюанс.

Camengo, колекция Tampa, представя „Домко“.

От списание НАШ ДОМ

Facebook Twitter Google+

0 Коментара