С напредването на технологиите ние всекидневно изискваме повече качество и производителност, които често водят до завишена консумация на енергия, а това е свързано с прахосването на ресурсите, които планетата ни осигурява.

За щастие, когато става дума за избор на монитор, са налични достатъчно решения, които комбинират представяне и устойчивост, така че потребителите да намерят модел, който отговаря на техните изисквания, както и на тези за запазване на околната среда.

MMD, лицензен партньор на Philips за монитори, обяснява как най-новите дисплеи Philips демонстрират загрижеността на компанията към заобикалящата ни среда. Те са проектирани за устойчивост и са снабдени с широк набор от иновативни функции, за да намалят въздействието върху природата, докато същевременно осигуряват естествена картина и иновации, фокусирани върху продуктивността.

По-добрият свят започва с енергийната ефективност

Ключов елемент при избора на щадящ околната среда монитор е сертификацията TCO Edge, която се присъжда на продукти, надвишаващи съществуващите изисквания за екологичност. Това е стандарт, който е с едно ниво над обичайните изисквания на TCO и за покриването му е нужно продуктът да използва поне 85% рециклирани пластмаси и опаковка, която е 100% рециклируема; който е енергийно ефективен и използва минимум опасни материали. Нарастващият ангажимент на MMD към разработката на монитори с ниска консумация е насочен към модели, които отговарят на стандарта EnergyStar 7.0 и предлагат интелигентни технологии като PowerSensor, който използва инфрачервени сигнали, за да засича наличието на човек пред екрана и автоматично намалява консумацията на енергия с до 80%. Към тях се числи и хардуерният ключ за 0 вата консумация на гърба на монитора. Той позволява на потребителите напълно да изключат монитора от захранването, което допълнително води до намаляване на отделените въглеродни окиси.

Умно подбрани опаковка и субстанции

Самият дизайн на дисплеите Philips е „зелен“, благодарение на тънкият профил и леките материали. Така опаковката е сведена до минимум и изцяло подлежи на рециклиране. В допълнение със съответствието със стандарта RoHS, мониторите Philips са сертифицирани и като EPEAT Gold, което гарантира грижата за здравето и околната среда. Програмата EPEAT помага на купувачите да оценяват монитори на база на 51 критерия за околната среда, определени от Агенцията за защита на околната среда на САЩ. Сертификацията на ниво „Gold” гарантира, че минимум 30% от пластмасите са от рециклирани суровини, което кореспондира с по-ниско използване на токсични и опасни материали. Нещо повече, мониторите използват корпус, който не съдържа PVC/BFR, както и живак в LED подсветката.

Водещата продуктивност среща зелените решения

MMD иска да помогне на потребителите да правят лесен избор на продуктите съобразно ефекта им върху околната среда по време на жизнения им цикъл. Благодарение на еко-устойчивостта на мониторите Philips, изборът никога не е бил по-лесен. Перфектната комбинация от представяне и грижа за природата е въплътена във Philips 272P7VPTKEB от серията P7 – 4K UHD 10-битов дисплей с PowerSensor, който предлага кристални изображения и ефективна производителност.

Чудесен пример за екологичност са и моделите от серията B7, които осигуряват пълно портфолио от решения за всички бизнес нужди, включително 24-инчовият 16:10 WUXGA PowerSensor дисплей Philips 240B7, който включва 85% рециклирани пластмаси и корпус без PVC/BFR. Той предлага и брилянтна картина, благодарение на своята IPS матрица за пълен цветови спектър и широки зрителни ъгли. Philips 221B7 и 241B7 са модели с PowerSensor и Full HD резолюция, с размери от 22 до 24 инча, комбиниращи еко-ефективен дизайн, 100% рециклируема опаковка и впечатляваща енергийна ефективност в допълнение на иновациите при свързването като SmartConnect и технологиите, грижещи се за визуалния комфорт и здраве – LowBlue Mode и Flicker-Free. Потребителите, търсещи по-висока резолюция, могат да се спрат на Philips 272B7 и 242B7, които предлагат 24- и 27-инчови панели с QHD резолюция и множество входно-изходни портове, без да се жертват ергономията, осигурена от стойката SmartErgoBase и сигурността, гарантирана от прибиращата се уеб камера.

Повече информация за мониторите Philips: www.philips.com/monitors

Facebook Twitter Google+

0 Коментара