Ако все още не сте гледали този толкова различен и откровено изненадващ за българска сцена музикален спектакъл, не пропускайте датата 5 октомври в зала 1 на НДК.

„На Нея с обич! Емил Димитров“ е музикален спектакъл за артиста, за когото животът бе музика, сцената – дом, а голямата любов – публиката.

Емил Димитров изпя 400 песни, създаде първите български хитове, сред които и песните-химни „Моя страна, моя България“, „Ако си дал“ и „Писмо до мама“. Той даде на Европа 10 хита. Продаде над 70 000 000 плочи и за първи път събра 80 000 зрители на концерт в 60-те години на миналия век. Наричаха го „новият Беко“, „Синатра на Изтока“.

Знаете името му, но не познавате историята му

Спектакълът разказва историята за последната мечта на Емил – да се срещне отново и за последен път с Нея – своята Публика, да пее за Нея, да се сбогува с Нея. „Всяка мечта заслужава живот!“, казва Тя, вторият герой в спектакъла, и предлага на Емил да му помогне да сбъдне мечтата си, поставяйки условия за това. По пътя към срещата с Нея – неговата публика, времето се връща назад и разказва историята на един живот, изпълнен с радости и болки, с възходи и падения, с изпитания и победи, със слава и самота.

Това е животът на Артиста Емил Димитров, разказан с песните му!

Хармония на музика, театър и кино

В спектакъла звучат, в живо изпълнение на актьора Даниел Цочев, 16 от незабравимите песни на Емил Димитров. Сред песните, преплетени в историята и сами разказващи история, са: „Моя страна”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“, „Ние се оженихме“, „Нашият сигнал“, „Вън вали“. Прекрасната музика звучи в живо изпълнение на Симфоничен оркестър, бенд формация и трио вокали с диригент Христо Павлов.

Мащабните кино картини, заснети специално за спектакъла, и образите, излъчвани на живо от видео камери, създават впечатляваща и силно въздействаща кино визия.

„На Нея с обич! Емил Димитров“ е с участието на актьорите Даниел Цочев (в ролята на Емил Димитров) и живеещата във Франция актриса Антония Малинова (в ролята на многоликия образ на Тя), която се завръща на българска сцена само за тази роля.

Маестро Христо Павлов е диригент на Оркестър Симфониета София, бенд формация и трио вокали.

Музикалният спектакъл среща поколенията. Той няма възрастови ограничения и се харесва на зрители от всички възрастови групи. В коментарите на страницата на спектакъла във Фейсбук, могат да бъдат прочетени силни думи на признание към актьорите и екипа, създал спектакъла.

Най-честите изрази, които се срещат в коментарите и съобщенията с думи на благодарност от зрители, са: „Невероятно преживяване!“ „Най-емоционалният спектакъл, който сме виждали на българска сцена!“, „Не може да се опише с думи, толкова е различно това преживяване!“, „Красиво!“, „Невероятен Даниел Цочев – пеещ, плачещ, разказващ!“, „Удивителна роля на актрисата Антония Малинова!“

Певицата Богдана Карадочева възкликна след премиерата в зала 1 на НДК: „Никога не съм очаквала, че ще видя европейски спектакъл на българска сцена! Брилянтно изпълнение на песните от Даниел Цочев. В някои моменти затварях очите си и все едно чувах Емил….“

Ще цитираме дословно няколко мнения (имената са от Фейсбук профилите, направили публичен коментар):

Атанас Петков (София): Искам много неща да кажа и напиша за това изживяване, но всичко спира като буца в гърлото…Беше силно, тъжно, и много трогателно!!! Искам пак и пак, макар да знам, че пак ще има сълзи…МОЛЯ! Не призовавам! МОЛЯ! Повече млади хора да отидат да гледат тази история, защото това не е само концерт-спектакъл! Това е музикална история за един голям човек!

Диана Любенова (актриса и водеща в бТВ): „Това е спектакъл-учебник! Плаках откровено и пях. Всеки българин трябва да види този спектакъл!“

Милкана Мескин: Тази вечер гледах великолепен спектакъл! Не вярвах, че може да се пресъздаде чувството Емил Димитров… Толкова сърцато и проникновено изпълнение на Даниел Цочев, невероятно! Благодаря за вълнението!

Георги Петков (София): „Не познавам твореца Емил Димитров и никога не бях слушал песните му. Това, което видях на сцената на зала 1 в НДК надхвърли всички очаквания, които критичен зрител като мен има. Този спектакъл ме потопи в емоционално състояние, което не исках да свършва…“

Калин Ганчев (Пловдив): „За целия мой смислен или безсмислен живот, не съм присъствал на по-хубав и прочувствен спектакъл…Не сме гледали такъв спектакъл! Не сме гледали такива актьори! Видяхме невидимото!“

 Нона Димитрова (София): На Нея с обич! Емил Димитров“ ме накара да се почувствам горда, че съм българка!“

Автор на завладяващата сценична история е Нели Бенова. Великолепната сценична постановка на спектакъла е дело на актрисата Снежина Петрова. Категоричната и запомняща се чернобяла стилистика на сценографията и костюмите е създадена от Свила Величкова. Видео дизайнер на късометражните филми и картини на екран е Владислав Илиев. Музикалният спектакъл е със субтитри на английски език. Преводач е Любов Костова. Продуцент на спектакъла  е Нели Бенова/ОXYMORON FACTORY.

Билетите за „На Нея с обич! Емил Димитров“ се разпространяват в партньорската мрежа на Eventim и в Билетен център на НДК.

Официални страници на „На Нея с обич! Емил Димитров“:

Facebook @EmilDimitrov.NaNeya  & Instagram @tohermusical

Facebook Twitter Google+

0 Коментара