Биреният фест на МЕТРО България бе официално открит от посланикa на Федерална република Германия Херберт Салбер, Атила Йенисен, Главен изпълнителен директор на МЕТРО България и Матиас Вехтер, финансов директор на МЕТРО България. За доброто настроение на гостите се погрижи Армин Ян Хофман със своите изпълнения на традиционни песни и шлагери, характерни за бирените фестивали в Германия.

Фестивалът започва на 20 септември и ще продължи до 3 октомври. В магазин МЕТРО София на булевард „Цариградско шосе“ ще бъдат организирани общо 24 дегустации на 9 различни марки бира. По време на дегустациите, клиентите ще могат да опитат бири като Paulaner, Weihenstephaner, Erdinger, Heineken, Starobrno, Hoegaarden, Гларус, Хилс и Jagerhof.

Основен акцент на празника на пивото и в специалния бирен каталог на МЕТРО ще бъдат двете фестивални бири Paulaner Oktoberfest и Weihenstephaner Festbeer, които са често предпочитан избор по време на традиционните бирени фестивали в Германия. Paulaner е немска пивоварна, основана през 1634 г. в Мюнхен и е една от шестте пивоварни, които имат право да предлагат бира за немския бирен фестивал Oktoberfest, датиращ от 1810. Баварската пивоварна Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan е най-старата съществуваща и до днес и датира от 1040 г. Тя произвежда всички видове бира, които се правят в Бавария и има право да поставя баварския герб в своето лого.

През следващите две седмици, под мотото на „Bierfest“, във всички магазини на МЕТРО България клиентите ще могат да се възползват от специално подбраните оферти на бирения каталог. Той включва над 70 бирени предложения, както и автентични немски вурстове и наденички.

Само преди 2 месеца МЕТРО България даде официален старт на обновения си бирен отдел. Към днешна дата, бирената селекция продължава да се обогатява. В МЕТРО София асортимента включва 147 различни марки, от които 29 български и 118 чуждестранни марки от общо 22 страни. Освен класическа бира, МЕТРО България предлага и множество британски, немски, белгийски и чешки нетрадиционни стилове и вкусове са налични в магазините на МЕТРО България. МЕТРО отделя и голямо внимание и на по-малките пивоварни. Идеята на компанията е да събере и представи най-богат и цялостен асортимент от различни стилове крафт бири с фокус върху българските производители.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара