Случвало ли ви се е вашият смартфон да спре да функционира без никаква видима причина?

В повечето случаи това не е толкова страшно. Обикновено гледаме на смартфоните като на наследници на мобилните телефони, но със своите технически характеристики те всъщност са много по-близки до компютрите, и някои съвременни модели смартфони са по-мощни с функционални от някои модели компютри от преди няколко години. И макар днес почти всеки да може да борави със смартфон, често се оказваме безпомощни, когато устройството спре да функционира. Оторизираните сервизи на най-големите брандове, сред които е и Huawei, винаги са готови да помогнат, но си струва да проверите дали първо няма да можете да поправите смартфона си сами и по този начин да си спестите много време и нерви. Ето 4 начина, по които бихте могли да го направите:

„Рестартирай и ще се оправи“

Смартфоните са сложни устройства, които почти никога не изключваме. Така че ако определена функция или приложение спре да функционира, след като смартфонът е работил непрестанно в продължение на седмици или дори месеци, решението може да бъде просто да го рестартирате. При рестартирането всички софтуерни процеси се обновяват, а хардуерът получава кратка почивка. При различните смартфони времето за рестартиране варира, но много рядко отнема повече от минута.

Паметта е много важна

Системите и приложенията заемат място както в ROM, така и в RAM паметта. Запълването на целия капацитет от памет на смартфона би могло да доведе до проблеми. Системите и приложенията трябва да създават временни файлове, а ъпдейтите трябва да бъдат запаметени локално, преди да бъдат инсталирани. Ако паметта на вашия смартфон бъде прекомерно запълнена, неговата функционалност би могла да пострада, в резултат на което ъпдейтите ще спрат да се инсталират и вече няма да разполагате с най-новата версия на вашата операционна система. Поради тази причина е препоръчително да оставяте свободна памет от около 1 GB ROM.

За да видите с колко свободна памет разполагате, е необходимо просто да влезете в настройките на смартфона, където ще видите графика с капацитета на вашето устройство. Още едно възможно решение на проблема е да съхранявате файловете си на cloud платформи.

Пренастройване на интернет връзката

В някакъв злощастен момент може да се случи така, че интернет връзката ви да се разпадне. Причините за това биха могли да се коренят в мобилната или Wi-Fi мрежа. В такива ситуации бихте могли да пренастроите вашата интернет връзка, при което вашият смартфон ще се свърже с мрежата посредством вградените си настройки, т.е. тези, които обикновено работят без затруднения.

Последният изход – пренастройка на данните

Ако нищо друго не проработи, най-радикалното решение, което би могло да реши проблемите на вашия смартфон без сервизна намеса, е връщането към фабричните настройки. В резултат на това телефонът ще се завърне към софтуерното състояние, в което е бил, когато сте го извадили от кутията. Много е важно да запомните, че когато направите това, всички файлове ще бъдат загубени – не само приложенията, но и музиката и снимките. Затова преди да се решите на тази стъпка, се погрижете да копирате данните си на друго устройство, за да можете след това да възстановите информацията си. След като направите това, можете спокойно да върнете смартфона си към първоначалните му настройки. Няколко минути по-късно, след като процесът е приключен, ще трябва отново да се регистрирате към всички услуги, които използвате и да инсталирате наново всичките си приложения. Въпреки всички тези неудобства, има доста голям шанс това да разреши проблемите ви и вашият смартфон да стане като нов.

Ако всички тези съвети не помогнат, винаги можете да се обърнете към оторизирания сервиз на Huawei. Освен това днес е петък, което означава, че както всеки петък можете да се възползвате от инициативата Smart Friday, в рамките на която Центърът за обслужване на клиенти на ул. Леге 6 в София предлага безплатна диагностика на всички устройства на марката и 10% отстъпка от негаранционното сервизиране.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара