Обикновено животът на един роман започва, когато излезе от печат и попадне в ръцете на читателите. „Живот в скалите“ на Мария Лалева започна живота си преди издаването му, преди дори цялостното му завършване. Докато пишеше книгата, Мария споделяше моменти от нея в социалните мрежи, и две години верните й почитатели чакаха трепетно всеки следващ цитат. Романът вече е готов и от 8 октомври ще бъде при читателите си с логото на „Книгомания“.

 

„Живот в скалите“ е книга за море и любов. Мария Лалева казва: „Любовта винаги е правилният отговор. На всеки въпрос под това небе. Единственият правилен. Още по-голямата тайна на любовта е, че самата тя е едновременно и въпрос, и отговор. Защото е отделна енергия, отделен елемент от нас. Със собствен разум и воля. Не тя живее в нас, а ние в нея.“

Мария Лалева е любимо име за ценителите на поезията. Свързваме го със стихосбирките „Не съм ви ближна“ и „Личен архив“. По повод рождения ден на авторката през месец юли, издателство „Книгомания“ преиздаде двете й стихосбирки. Мария вярва, че стиховете спасяват и дари целия си авторски хонорар от продажбите на „Личен архив“ за лечението на Надежда Огойска, дъщеря на Маргарита Петкова – редактор на двете стихосбирки.

Мария Лалева е и изпълнителен продуцент и сценарист на филма „Дамасцена“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара