Руската група ЛЮБЕ пристига у нас през декември и ще изнесе три концерта във Варна, Пловдив и София, посветени на 30-годишния юбилей на групата.

На юбилейните си концерти пред българската публика, групата ще изпълни както най-популярнети си песни “Комбат”, “Солдат”, “Там за туманами”, “Песня о звёздах”, “Позови меня тихо по имени”, така и нови песни.

Група ЛЮБЕ е сред популярните лица на руската култура по цял свят, чиято музика хармонично смесва елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика.

Групата се състои от 6 музиканти, като фронтмен е Николай Расторгуев, който е и народен артист на Русия.

Създател на ЛЮБЕ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев. През същата година като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение – либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на групата.

В началото на 1989 г. групта записва първите си песни – „Либерци“ и „Батька Махно“. Същата година започват първите им турнета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента „Горе вдясно“ Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

„Любе“ има издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят.

Концертите ще са на 5 декември във Варна – ДКС, на 6  декември в Пловдив – зала “Сила” и на 7 декември в София – НДК, зала 1. Билети в продажба в цялата страна в мрежата на EVENTIM, OMV, Office 1, Orange, Технополис.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара