Пандемичната криза, която оставя отпечатък в цял свят, си проправя път в историята на италианския майстор-режисьор Паоло Вирдзи (Човешкият капитал, Лудетини, Търсач на удоволствия) с детайли как една продължила няколко години римска суша е оплела мрежа от животи. Две глобални събития бележат историята от филма на Вирдзи:  пандемията COVID-19 и климатичната криза. „Суша” е показан с успех на миналогодишното издание на фестивала във Венеция, извън конкурсната програма.

Над Рим не е валяло от 3 години и липсата на вода напълно е променила правилата и навиците на хората. Сред този град, загиващ от жажда и забрани, се преплитат съдбите на неколцина герои – млади и стари, изпаднали и преуспяващи, жертви и спекуланти, всеки от които търси своето избавление.

Сред филмовите герои са: затворник, който неочаквано се озовава пред портите на затвора след период от 25 години, шофьор със споделено пътуване, който започва да халюцинира пътниците, както и експерт по климата, който става известен след успешна телевизионна изява.

 „Суша” е разказ за вината, измамата,

алчността, оцеляването и прошката, който въздейства силно благодарение на екранните превъплъщения на 7 от водещите италиански актьори в момента, в главните роли.

В главните роли ще  видим: Силвио Орландо, Валерио Мастандреа, Елена Лиети, Томазо Раньо, Клаудия Пандолфи, Виничио Маркиони, Моника Белучи, Сара Серайоко.

 Филмът е с  4 номинации за наградите „Давид на Донатело“ – за най-добра актриса на Клаудия Пандолфи, за поддържаща актриса – на Емануела Фанели, за музика и за визуални ефекти.

В кината от 7 април, от Бета Филм!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара