Световнопризнатият италиански композитор Енио Мориконе ни напусна по-рано тази година на 91-годишна възраст. През изключителната си кариера, която се простира в повече от 6 десетилетия, той създава над 600 оригинални композиции.

Снимки: Muthmedia GmbH

Отвъд популярните и много обичани негови саундтрак мелодии към филмите Имало едно време на Запад, Имало едно време в Америка, Недосегаемите, Мисията, Ново кино „Парадизо“, Омразната осморка и Добрият, лошият и злият има скрита, ексцентрична страна от неговата гениалност, която е високооценена сред почитателите му, други артисти и музикални ценители.

Тази чисто нова колекция включва 7 неиздавани произведения от легендарния композитор и разкрива един от най-богатите в креативно отношение периоди в живота на Мориконе между края на 60-те и 80-те години. Албумът е доказателство за устойчивото влияние на композитора върху творчеството на генерации от музиканти и филмови режисьори до ден днешен.

MORRICONE SEGRETO е тръпчиво звуково пътешествие през мистериозни гласове, наелектрезиращи китари, ефирни струни, зловещи акорди и модерен груув от един творец, който със своите проекти винаги е предшествал и диктувал тенденциите в музиката по свой отличителен начин.

MORRICONE SEGRETO е истинско съкровище от редки и забравени композиции и алтернативни снимки от историческия архив на CAM Sugar. Сред акцентите са откъси от Lui Per Lei, Stark System и Il Clan Dei Siciliani.

MORRICONE SEGRETO е доказателство за това, че дори един от най-забележителните композитори на нашето време е пазил тайни, които тепърва ще бъдат разкрити.

Премиерата на албума е на 6-ти ноември 2020.

Днес стартират предварителните поръчки в онлайн магазин MUSICMALL.BG.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара