За първи път в България, само в София, само с един спектакъл на 29 октомври, НДК, зала 1,  десет водещи солисти на „Болшой театър“ се събират на една сцена за грандиозен Гала спектакъл.

Най-добрите примабалерини и премиер балетисти на „Болшой Театър“ ще изпълнят Pas De Deux  (танцов дует, в който двама танцьори, изпълняват балета заедно).

В програма са включени известни балети от световната класика: “Дон Кихот” по романа „Дон Кихот де ла Манча“ на испанския писател Мигел де Сервантес, „Спящата красавица”-  любим балет на малки и големи от П. И. Чайковски, „Лешникотрошачката” –  приказния балет от П. И. Чайковски , “Раймонда” – рицарска легенда, муз. Ал. Глазунов , “Пламъците на Париж” –  легендарен балет, посветен на Великата френска революция, муз.. Борис Асафиев,  както и богат съвременен репертоар.

Гала спектакълът на световно ниво е с драматургия, музика и хореография с висока класа и безкомпромисен професионализъм, изящни костюми, впечатляваща мултимедия и ефектно осветление.

Изумителните танцьори, които ще се качат на сцената на зала1, НДК са:  Мария Александрова, Екатерина Крысанова, Анастасия Сташкевич, Маргарита Шрайнер, Владислав Лантратов, Руслан Сквороцов, Вячеслав Лопатин, Артур Мкрчян и др.

 

Трупата на “Болшой Театър“ е по покана в България от Degris Events. Билетите се разпространяват на касите на НДК, в мрежата на www.eventim.bg, книжарници Orange, Office 1, бензиностанции OMV и магазини Технополис. Цени: от 50 лв. до 120 лв. Деца до 7 г. влизат без билет и без право на седящо място.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара