Всяка от нас си е патила от такива мъже. Звъни ти през ден и си мисли, че нямаш никаква друга работа, освен да се занимаваш с него. Като го отрежеш по-остричко, започва да избива комплекси и да ти обяснява, че го преследват едни страхотни мадами, а ти всъщност въобще не си му на нивото. Дето се вика, като ти е загубил време и нерви, поне да каже едно “извинявай” и да се скрие някъде.

От друга страна, трябва да разберем и мъжете. Те са глухи за намеци и когато ние си мислим, че достатъчно ясно сме показали нежеланието си да контактуваме с тях, си въобразяват, че ги харесваме, но се свеним да го кажем.

Как да превъзпитаме досадника?

Как да си осигурим нужното спокойствие, без да пречим на сладурите да ни намират? От малка ми втълпяват да не си давам телефона на непознати. Но всеки път, когато следвам този принцип и отрежа някой мъж, у мен остава едно неприятно чувство на съмнение. А може би този беше истинският, Принцът?! А аз му отрязах квитанциите…

Повечето млади момичета имат по три телефона. Първият е само за гаджето, вторият е за няколко много свестни момчета, които имат шанс да изместят гаджето. А третият е за досадниците. Когато младата госпожица излиза с любимия, вторият телефон е изключен, а третият е вкъщи и се включва само когато й е адски тъпо.

Е, аз вече не съм ученичка и затова не се движа с по няколко телефона. Но къде е все пак решението? В XXI век, за да е актуална жената днес, трябва да ползва новите технологии, измислени специално за борба с досадници.

Изходът е да имате защитен e-mail

Това звучи много сложно, но е безплатно и никак не е трудно за използване. Направих защитен e-mail в Second Box (www.2-box.com). Направо се родих. Първо, няма ги досадните реклами, от които бях полудяла. Второ, не се губят писма. Предишната ми поща беше задръстена от боклуци, въпреки че имаше някаква интелигентна защита. Вместо решение тя ми създаваше допълнителни грижи, като редовно затриваше по някое ценно писмо.

Как точно работи Second Box?

Обясниха ми, че основният принцип е пощата да не се прави на умна и да не решава вместо теб кое писмо да приеме и кое да спре. Вместо това се приемат всички писма от познати адреси и се спират всички, изпратени от непознати. Ако ми пишете на christa@2-box.com, няма да получа директно писмото ви, то ще бъде задържано, защото идва от непознат адрес. Но има голяма разлика между задържано и изгубено писмо. Сега, ако ми пише някой непознат, той незабавно ще разбере, че писмото му е задържано и какво трябва да направи, за да го отблокира. Избрала съм за моята поща отблокирането да става чрез изпращането на един SMS, който струва 30 ст. Това спира много от хората, които не са сигурни дали искат да ми пишат, а пък и аз не искам да ми пишат такива хора. За какво ми е ухажор, на когото се свиди да даде 30 ст.?!

Както казахме, защитеният e-mail е безплатен. На пръв поглед изглежда, че хората трябва да плащат, за да ви пишат, но това не е така. Когато някой непознат ви пише, ще му се наложи да депозира някакви стотинки. Но той не ги плаща реално, защото когато получите писмото му, вие с едно щракване освобождавате стотинките и му разрешавате отсега нататък да ви пише директно. Е, случвало се е, когато някой ме подразни или се държи неучтиво, да го глобя и да му взема стотинките – но тук не става дума за реална глоба, а за

символично шамарче, за да внимава какво ми пише.

Най-лесно е да си направите защитена поща, ако имате профил в някоя от страниците за запознанства. Там трябва само да намерите къде пише „защитен e-mail“ и да го кликнете. По този начин ще си отворите кутия в 2-box.com и, което е по-важно, новият ви адрес ще се появи във вашия профил, за да може да го види всеки, който се интересува.

В крайна сметка целта на защитения e-mail е да дадем шанс на непознатите да ни пишат, а и защо да не ни пишат, щом няма да могат да ни досаждат. Тази поща е отворена за стихове и комплименти, но всяка простотия незабавно се глобява.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара