„Леденият скелетон воин“ е уникален нов документален филм, проследяващ необикновеното и вдъхновяващо пътуване на човек с ампутирани крака, решен да се пребори с всяка трудност по пътя си.

След като губи и двата си крака в Афганистан, Мики Юле се превъща в боец, отказващ да бъде победен от нараняванията си. Спортът и най-вече Олимпийските игри се оказват вдъхновението и движещата сила на Мики по време на оздравяването му и впоследствие той се превръща в шампион по вдигане на тежести. Сега този воин е жаден за ново предизвикателство и изпитва границите си в спорта скелетон, който е много опасен и на пръв поглед невъзможен за някой, който има липсващи крайници. Скелетонът  изисква конкурентите (също известни като плъзгачи)  да се хвърлят с главата надолу в шейна,  по стръмни пътеки от лед, използвайки тялото си, за да се движат по най-бързия път до финалната линия.

Към Мики се присъединяват двама негови приятели, също с ампутирани крайници, които подкрепят възходите и паденията му по пътя в превръщането му на първият човек с ампутирани крайници, превзел дисциплината скелетон. Мики използва най-съвременните технологии, за да премери сили със световния шампион и олимпийски медалист Мартин Дюкурс. Това е първият случай, в който човек с два ампутирани крайника се е изправял срещу физически здрав световен шампион по скелетон, като двамата ще се състезават на най-бързата ледена пътека в света в Whistler Sliding Centre в Канада. С огромното желание на Майк Гууди да се справя с почти невъзможни предизвикателства, и с иновативните инженерни идеи на Уил Суифт, отборът на Мики изглежда силен, но дали това е достатъчно за победа над олимпийски шампион?

Станете част от изпитанията, пред които се изправя Мики Юле с “Леденият скелетон воин“ от 9-и февруари, в 23:00 ч. от Discovery Channel.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара