Ако съпрузите са престанали да се докосват, това трябва да е сигнал за тревога. Това е един от сигурните признаци, според психолозите, за предстоящия крах на брака.

Специалисти обясняват, че нивото на хормоните на щастието се повишава при докосване на любим човек, докато докосването на непознат предизвиква студенина, отхвърляне и отвращение.

Спореред тях бракът, а и всяка връзка е застрашена, ако липсва докосване. Щом то е изчезнало, това означава, че и доверието между партньорите е нарушено.

Психолози смятат, че е напълно възможно този контакт и тази близодст да бъдат възстановени, ако поне единият от партньорите е готов отново да се довери на другия. Защото когато ни се доверяват, искаме да отговорим със същото. Невъзможно е насила да развием доверие в себе си, но има голяма вероятност да отговорим на доверието с доверие.

В същото време можем да променим себе си: да започнем да се държим така, че да ни се доверяват повече, да правим неща, които ще предизвикат доверие. В крайна сметка ледът ще започне да се топи. Партньорът ще започне да се отваря и доверието ще се върне.

Според психолози хората, които нямат късмет в любовта, често избират едни и същи партньори и затова се провалят отново и отново. Човешкият мозък е склонен да създава модели и да действа според тях, тъй като при познати обстоятелства е по-лесно и удобно.

Съветът на специалистите е да не се търси лесното и удобното, както и да не се задоволяваме с една връзка, само защото ни е страх дали ще открием правилния човек, или да не останем сами. Защото това няма да ни направи щастливи.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара