Кои са нещата, които отблъскват един мъж и той спира да проявява внимание към дадена жена, бързо губи интерес и се дистанцира от нея? Ето четири възможни причини:

1. Кога един мъж бяга и се дистанцира от една жена – когато не е толкова влюбен в нея

Жена, която е твърде вкопчена в идеята, че това е мъжът за нея, без да си е дала достатъчно време да го опознае и изгради емоционална връзка с него, може да започне да притиска мъжа да взема решения за развитието на тяхната любовна връзка в първите няколко месеца.

Особено, ако той чувства как все още нищо сериозно не е направил за нея, не е инвестирал много в отношенията, не е готов да дава и не желае да го прави, а тя вече се е вкопчила в него,

контролира го непрекъснато.

Нейното настояване за разговори и планове за съвместно бъдеще – да иска да разбере къде се намират във връзката си, защото на нея не и се губи повече от ценното си време,  без той да е взел вътрешно решение, може да е причина да го отблъсне. В резултат може мъж да се отдръпва, да се държи ту топло, ту студено или спира контакта, да поиска пространство, за да прецени потенциала на връзката. Или това да е извинение, за да не признае, че няма достатъчно силни чувства към жената, не е толкова влюбен в нея, вече си е намерил друга или просто го е страх от обвързване –

“още не е готов“.

Такова извинение може да е под формата на следните изрази и смесени сигнали, които получаваш от мъж: „Аз не те заслужавам“, „Ти заслужаваш нещо много по-добро.“ „Ти заслужаваш повече“, „Ти си прекалено добра за мен.“ Тоест той може да не иска сериозна връзка, но те търси, а тези объркващи сигнали  още повече те терзаят какво той всъщност иска от теб, какви са истинските му намерения.

Кога един мъж бяга от една жена? Причината може да бъде, че се намирате на различни етапи в живота си и/или да си привлякла в живота си емоционално недостъпен мъж.

2. Мъж се отдръпва, когато си се превърнала в удобна жена или така нареченото „добро момиче”

Тук причината може да е свързана с травми от детството. Когато тази жена е била малко момиченце, много вероятно тя е било тихо и послушно дете, слушала е родителите си, стояла е неподвижно, когато мама и тате са работили, ходила е на пръсти, да не вдига шум, не е изказвала желанията и нуждите си, адаптирала се е към чуждото мнение.

Или пък е действала програмата – постарай се, за да заслужиш любов – почисти си стаята, избърши пода, напиши си домашните, бъди красива, грижовна и т.н. Тази програма  – синдром на “добро момиче” се е превърнала в нейн механизъм, с който е получавала любов под формата на прегръдка, внимание, подаръци, думи на подкрепа и възхвала. Така тя е програмирала в съзнанието си, че за да бъде обичана, трябва да се постарае и заслужи любов. Започвала е да вярва, че трябва да е удобна жена и колкото повече търпи, носи чужди товари, служи,

толкова по-ценна и обичана ще бъде.

Реалността, обаче, е друга. Ако даваш много на един мъж, без той да ти връща в замяна, се нарушава баланса на даване и получаване и се разваля равновесието във връзката. Свръхотдадеността на жената е едно от нещата, които отблъскват мъжа – кара го да се чувства притискан и той се отдръпва, дистанцира, когато получава повече, отколкото е готов да приеме. А травмите от детството на

нараненото вътрешно дете

може да една от причините жената да не ме може поддържа и задържа връзка. Подходяща техника, с която работя в терапевтичините си консултации с жените, е инструментът REMAP, който позволя да се върнем назад в миналото и да се освободим от първичните травми,  отработим негативни преживявания и вярвания на вътрешното дете, която са ръководили до този момент поведението.

3. Мъж бързо губи интерес към жена, която е в позицията на жертва

Това е жена, която е винаги в лошо настроение, намръщена, мрънка, оплаква се от всеки и всичко, няма усмивка на лицето – липсва и женска енергия и магнетизъм, с която да го захранва с лека енергия.

Оплакванията за живота, историите за провалите ти, както и други прояви на позицията  жертва са причина да те направят в очите му недостойна за добро отношение и любов. Да, вярвам, че човек трябва да бъде обичан и със слабостите, и при всякакво емоционално състояние. Но, ако това продължи твърде дълго време, ако ти не намираш сили и ресурси да се надигнеш от дупката, в която си или не позволиш предлагана помощ, за да се изпълниш с енергия, ти не можеш да задържиш мъж до себе си,

той губи интерес към теб.

Така се отключват и любовните триъгълници – когато на хоризонта се появи жена, която умее да се носи през живота, да му се наслаждава, всичко да минава през удоволствието, да е радостна, сияеща, засмяна – тоест да е в лека енергия. Нужно е да работиш за възстановяване и увеличаване на женската си енергия.

Подходящ инструмент е К-power кинезиологичен енергиен баланс, метод от кинезиологията, който ти позволя да се обърнеш навътре в себе си, да сложиш себе си пред останалите, да се погрижиш за собствените си желания, да се отпуснеш в мечтите си, да развиеш и интегрираш любов към себе си, да възстановиш женската си енергия и усмивката на лицето.

Най-хубавото е, че качеството си на K-power инструктор провеждам обучения как да използваш този K-power метод в сертификационните курсове K-power “Епигенетични лечебни цикли” и K-power “Освобождаването от стрес е лесно” за себе се и всеки ден да поддържаш своя енергиен баланс, да се радваш на емоционално и психическо здраве и благоденствие.

4. Мъж се дистанцира от жена, превърнала се в негова майка

Дори не е нужно клиентка да ми казва, че дава толкова много от себе си за този мъж, че го обгрижва, взема решения вместо него, че се чувства точно като майка – това може и да се види като проблемна зона в полето на жената, когато разглеждаме тема за любовния и живот и партньорски отношения чрез инструмента семейни констелации.

Когато жената е заела мястото на родител и замръзне в тази позиция, тя се превръща се в майка на мъжа си.  Да живееш с мама е удобно,тя дава внимание, грижа, съвети, решения, опора, но понякога омръзва на мъжа и той се дистанцира. Излишъкът от женско попечителство и хиперопека убива привличането, възхищението и всяко сексуално желание у мъжа. Той няма как да бъде интимен с майка си и това е причина мъж бързо да губи интерес.

Когато жената гледа на мъжа като на принц,

на когото му угажда непрекъснато, дисбалансът става твърде непоносим за мъжа и той бяга, държи се дистанцирано. В такава любовна връзка той не се чувства като мъж, не осъзнава качествата си като такъв.

В такава ситуация може да предприемеш осъзнати действия по събиране на енергията си и връщане фокуса в себе си, За да имаш по-добър контакт със себе си и да се научиш да обичаш себе си подходящ инструмент е К-power кинезиологичен енергиен баланс. А за да заемеш своето правилно място на партньор до мъжа си, излезеш от позицията на майка, може да се работи чрез семейна констелация. Такъв процес ще даде лечебен ефект на любовната връзка и ще освободи блокираната енергия.

Ако имате нужда от консултация по тези, а и други въпроси: Контакти – thrivewithmilena.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара