Малко преди 14:00 часа, на 14-ти януари, ще настъпи първата за тази година ретроградна фаза на Меркурий, която ще продължи до 4-ти февруари, между градусите 10 във Водолей и 24 в Козирог.

Меркурий е най-близката планета до Слънцето и престоява в знак не повече от един месец. Той е лична планета и изобразява начина ни на мислене, възприятие и говорене. Чрез нея се свързваме с околният свят, изразяваме себе си и поставяме собствените си възгледи чрез писане, говорене и слушане.

Намирам първият месец от новата година за изключително градивен, смислен и основополагащ за раждане на нови идеи, събиране на смелост, нови прозрения и намиране на смисъл в малки и големи неща.

Ретроградното движение на Венера до края на месеца ни дава време да изградим по смел и необикновен начин новите си мечти, стремежи и цели. Сега към нея се присъединява Меркурий, който ще ни подкрепи в това, което обмисляме да направим през предстоящото време. Той избира да забави ход и да премине в ретроградно движение в компанията на Сатурн и двадесет дни по-късно да започне своето директно пътуване в обятията на Плутон.

Сайтът на астролог Венета Матева

Това време ще бъде подходящо да обмислите дейности свързани с реклама и популяризиране на бизнес. Очаквайте завръщане на стари приятели и компании. Използвайте старите си контакти за успех в нови дела и начинания. Сега е момента да се върнете към недовършени проекти и поправяне на допуснати в миналото грешки. Ако нещо е било неразбрано или направено не както трябва, сега се вгледайте добре и ще видите начин да го направите по-добре. Сега можете да прозвъните обявите за работа, по които сте кандидатствали и нямате обратна връзка.

Периодът е благоприятен за

връщане на стари дългове и изясняване на отношения,

които са били отлагани във времето. Всичко, което правите, като продължение на създадена вече ситуация ще бъде успешно. В търговските сфери се очаква завръщане на стари клиенти. Сега времето е подходящо да се свържете с настоящи клиенти за увеличаване на продажбите и търговските показатели.

В този период бъдете внимателни, преценявайте добре какво и на кого говорите или пишете. Съществува тенденция, че всичко което би могло да бъде разбрано неправилно, ще бъде именно така изтълкувано. Избягвайте да подписвате важни документи и не стартирайте нови дела. Очаквайте хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Загуба или неразбирателство между хората ще бъде съвсем възможно. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Не купувайте нова техника.

Отложете ремонта на колата си за друг период.

Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи към резултатите в делата си, както и към околните.

До 26-ти януари Меркурий ще бъде в знак Водолей. До тогава заложете повече творческо вдъхновение и развитие на възникнали идеи. Ревизирайте приятелските си отношения и потърсете нови възможности сред хората, които познавате. Подкрепата на Сатурн в това време ще ни даде възможност да бъдем по организирани и адаптивни към възникналите ситуации.

Между 26-ти януари и 4-ти февруари, Меркурий ще бъде в знак Козирог. В този период ще бъде полезно да анализираме ресурса, с който разполагаме, като окончателно начертаем бъдещите си цели и изградим план за тяхното осъществяване. Подкрепата на Плутон в този процес ще ни помогне да оставим настрани всичко ненужно и излишно. Сега

ще ни бъде по-лесно да се разделим с навици

и вредни привързаности. В началото на месец февруари ще е време да сложим точка на безсмислените филми, в които даваме своето участие.

Хората родени с ретрограден Меркурий познават тази енергия и на емоционално ниво, те по-лесно ще преминат през периода. Същите не трябва да забравят, че са заобиколени от хора, на които фазата на ретроградност влияе…

Пряко засегнати от ретроградното движение ще бъдат родените в първите петнадесет дни Водолеи, Близнаци и Везни, както и родените в трета декада Телци, Деви и Козирози. При тях динамиката ще се засили и е възможно да имат чувството, че всичко създадено до момента се обърква. В действителност това, което се променя има за цел да ви

отвори нови възможности и хоризонти.

Оставете хаоса да подреди по нов начин живота ви. Не тъжете за това, което си отива, защото то освобождава място за нещо по-добро да влезе в живота ви.

Повече усилия и енергия тази ретроградна фаза на Меркурий ще изиска от родените в първите петнадесет дни на знаците Телец, Лъв и Скорпион, както и родените в трета декада Овни, Раци и Везни. Те трябва да бъдат внимателни в комуникацията, общуването и създаването на нови контакти. Ако нямате спешна работа я отложете за периода след 5-ти февруари.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара