Как да се запази по-дълго време емоционалната връзка в двойката? Какво трябва да направим, за да останем по-дълго емоционално свързани. Ето 5 навика, които ще помогнат на влюбените да запазят и поддържат емоционалната си връзка.

Целувка за сбогом

Не е необходимо сутрин да се разделяте като отивате на работа с дълги и чувствено преплетени езици на вратата,  всяка целувка е подходяща. Например, тя все още спи, а той вече тръгва – и се навежда, за да я целуне по главата.

Учените в университета в Оксфорд са открили през 2013 г., че редовните целувки са в силна корелация с двойки, вярващш, че връзката им да бъде щастлив, отколкото колко често любовниците правят секс.

Най-малко веднъж на ден да сте на една и съща маса

Не забравяйте да готвите вечеря заедно, да седнете заедно на масата. Събудете се рано, за да закусите с любимия човек преди работния де. Поне веднъж на ден трябва да сте на една и съща маса. Всеки ден. Обстановката – тази, в която постоянно споделяме храна, е важно за емоционалната обвързаност.

Учените не изглежда да мислят твърде много за това дали храненето заедно засяга взаимоотношенията в рамките на една двойка, но има редица проучвания, които показват, че храненето заедно постоянно подобрява емоционалния климата в семейството като цяло, увеличава се доверието на децата в родителите и помага за установяване на екипен дух на работното място.

Често да се държте за ръце

Много жени смятат, че докосването на ръцете е по-приятно и усещането за връзка е по-силно, отколкото една обикновена прегръдка. Освен това да се държите за ръце е по-лесно, отколкото да сте прегърнати непрекъснато. Може би това е така, защото срещата на ръцете контакт кожа към кожа.

Учени от САЩ и Израелда  са установили, че е много важно за влюбените да държат ръцете си. Това синхронизира мозъчната им активност и помага да се устои на болката. Включително, вероятно, от несъвършенствата на този свят – в известен смисъл, не само физически.

Разресвайте заедно косите си

И то действайки не само с четка, но и с пръсти – за да подредите леко косата зад ухото, например. Според една легенда, някои индианци от Северна Америка са имали такава практика като любовна отвара – решене на косата на жена си сутрин, за да не може друг мъж да я примами.

Никакво проучване по тази тема не може да се намери, но по принцип при всички космати животни – а хората се отнасят към тях – показването на взаимна привързаност и укрепването на отношенията се основава на разресването на косата по един или друг начин.

Занимавайте се с физическа активност заедно

Сред привържениците на теорията, че отношенията могат да бъдат укрепени по този начин, изглежда няма съгласие за това какъв вид физическа активност трябва да бъде. Някои настояват да танцуват, други настояват да спортуват, а трети настояват, че сутрешните разходки с куче, съвместното почистване на фона на хубава музика и просто разходките през уикендните са идеални. Най-крайните настояват за туризъм и каяк. Трудно е да се намерят изследвания по тази тема. Можете само да помолите колкото се може повече хора да споделят личните си преживявания и чувства.

Цялата статия четете в Домашний очаг

Facebook Twitter Google+

0 Коментара