Всички влюбени използват свой, гальовен език, измислят си мили имена. Дори не особено романтичните натури, счупват език и между грубоватите смешки казват по някоя нежна дума. Обърни внимание обаче на начина, по който си говорят двойките след като първите месеци на гукане и ходене по облаците са отминали. Ще ти направи впечатление, че хората, които имат здрава, успешна връзка употребяват често, обръщайки се един към друг, три фрази.

couple-in-love-1031744_960_720

Благодаря

Нужна е една дума, за да покажеш на партньора си, че оценяваш това, което прави той за теб. Може да е нещо дребно – носи ти чаша вода, подава ти шала; може да е свършил част от домакинската работа или да ти е донесъл подарък – каквото и да е, не забравяй да му благодариш. На любимия ти човек ще му стане приятно, че забелязваш грижите, които полага за теб. Вярно, съвсем естествено е да се грижим за тези, които обичаме, но партньорите в една здрава връзка знаят, че не бива да приемат другия за даденост. И най-лесният начин да го покажат един на друг е като си благодарят за вниманието, жеста, помощта.

Извинявай

На всеки се случва да повиши тон, да се изкаже без да мисли, да свърши някоя глупост, която обижда или ядосва партньора му. Няма безгрешни хора. Но тези, на които любимият човек им е наистина важен, умеят да признаят грешката си и да се извинят. И когато казват „извинявай“, го мислят. Те просто помнят, че никой не е длъжен да търпи лошите им настроения, моментното оглупяване, страховете и комплексите им. Вярно, най-често се караме и си изкарваме всичко на най-близките си хора, но те не са длъжни да бъдат нашата боксова круша или кошче за душевни отпадъци. И ако се случи да си изпуснеш нервите, най-добре е да се опомниш бързо, да се извиниш и да се опиташ да говориш нормално с човека до теб. Да кажеш „извинявай“  не е признак на слабост, а знак, че осъзнаваш какво си казал/направил и искаш да го промениш, защото ти е важно как се чувства половинката ти.

Хайде да излезем само двамата

Тази фраза има много вариации: „Хайде да си направим вечеря на свещи/да си останем вкъщи/да се излежаваме цял ден.“; „Хайде да отидем на разходка/на бар/на изложба/на почивка само двамата.“ Но както и да е формулирана, основната й идея си остава – да отделим време само за нас. Винаги има нещо важно, което трябва да свършите. А когато първоначалната любовна еуфория отмине, и главата се върне на раменете ти, ставаш все по-склонен да поставяш работата преди партньора си. Недей. Неотложни задачи винаги ще има, научи се да отвоюваш време от ежедневието, което да прекарваш с любимия си човек. Не е нужно да правите нещо много специално, може просто да гледате филм, да приготвяте вечеря или да лежите заедно в леглото и всеки да си чете книгата. Намирайте време да си говорите за значителни и незначителни неща. Така запазвате връзката си жива и ти си наистина част от живота на половинката си, а не просто някой, който се прибира за вечеря и от време на време мие чиниите.

Ти колко често използваш тези три фрази, когато общуваш с твоята половинка?

От ПОЛЯНАТА

Facebook Twitter Google+

0 Коментара