Женският оргазъм е много сложен феномен. Той се случва, както се казва, не между краката, а между ушите, защото основният орган, който „отговаря“ за нашето удоволствие е мозъкът. Събрахме най-невероятните, най-странните и неочаквани факти за женския оргазъм.

1.

Стимулирането на клитора е най-популярният (и правилен) начин за достигане на оргазъм при жените. Само 30% от жените са в състояние да постигнат оргазъм по време на вагинален секс без допълнително клиторно стимулиране. Рекордът за брой на оргазмите принадлежи на жена от Лондон, която през 2006 г. съобщава (или нещо се е омагьосала) за 49 оргазма по време на една мастурбация.

2.

От какво зависи? Има едно правило! Твърди се, че колкото по-малко е разстоянието между клитора и влагалището, толкова по-голяма е вероятността жената да достигне до оргазъм по време на вагинален секс, благодарение на клитора, който също получава част от стимулацията, независимо дали ще си помогнете с ръце. Разбира се, това не е единственият фактор.

3.

Печелим по време! Женският оргазъм трае средно около 20 секунди, докато мъжете трябва да се задоволят с 3 до 10 секунди.

4.

Искате ли да спите след оргазъм? И двамата партньори искат да подремнат след щастливия финал, защото той увеличава производството на хормона пролактин. Между другото, след секс този хормон се произвежда четири пъти повече, отколкото след мастурбация. Ето защо след соловите игри не се чувствате уморени.

5.

Никой не знае защо им е на жените оргазъм. Сериозно. Струва ни се, че учените вече са проучили всичко на света, но всъщност изследването на сексуалността на жените е започнало сравнително скоро. Някои изследователи предполагат, че по този начин жените „определят“ за себе си най-добрия партньор и баща на детето си, други по принцип смятат, че способността за оргазъм е еволюционна случайност.

6.

Оргазмът е „малка смърт“. Един от френските евфемизми за оргазъм е le petit mort, буквално „малка смърт“. Всъщност думата „оргазъм“ идва от гръцката дума orgasmos, която буквално означава „да се изправиш с влага, да бъдеш щастлив“.

7.

Старостта не е причина да нямате оргазъм. Има случаи, при които жени на 90 години могат да достигнат оргазъм. Един проблем – с възрастта продължителността на оргазъма пада.

8.

С възрастта по-лесно го постигаме! Колкото по-зряла е една жена, толкова по-лесно може да се справи с тялото си и да достигне върха. Например 61% от жените на възраст 18-24 години са имали оргазъм при последния секс, сред 30-годишните жени процентът е 65%, а при 45-50-годишните – 70%. Може би това се дължи на факта, че с възрастта жените стават все по-разкрепостени и знаят по-добре от какво се нуждаят.

9.

„Защо има по-малко женени мъже, отколкото омъжени жени?“ Спомняте ли си стария виц, че според преброяването омъжените мъже са наполовина на омъжените жени? Но при оргазмите ситуацията е точно обратната. Едно проучване показа, че 85% от мъжете твърдят, че партньорките им получават оргазъм по време на секс, докато само 64% ​​(според други източници – 57%) от жените казват, че получават оргазъм с партньора си. Сексолозите наричат ​​това явление „оргазмална пропаст“.

10.

Стига си мислила! По време на оргазъм се изключва тази част на кората на главния мозък, която се намира точно зад лявото ви око  и обикновено отговаря за контрола над поведението и това, което наричаме здрав разум. Нашият мозък сякаш ни казва: „Престани да мислиш!“

11.

Кажете „благодаря“ на нервите си – без тях оргазмът нe би бил възможен. В половите органи се намират голям брой нервни окончания (в клитора са цели 8000!). Те изпращат информация на мозъка, като му казват, че нещо прекрасно се случва в тялото ви, точно сега.

12. 

Жените също имат „мокри сънища“. Въпреки че обикновено се смятат за чисто мъжки феномен, според едно изследване на Алфред Кинси, 37% от жените поне веднъж са достигали оргазъм в съня си.

13.

По време на оргазъм матката, влагалището и ануса се свиват приблизително на интервали от 0,8 секунди. Мини-оргазмите се състоят от 3-5 съкращения, а тези, които са по-големи – от 10-15.

14.

Някои жени са в състояние да изпитат оргазъм от галенето на зърната. Да, наистина, не са много, но ги има – жени, които свършват, докато им галят зърната. Това не е изненадващо, защото зърната също са много чувствително място. Има дори и специална дума за това – „зърногазъм“ (nipplegasm). Има дори такива, които не се нуждаят от чувство за допир, за да преживеят оргазъм.

15.

Някои жени въобще не достигат до оргазъм. Това състояние се нарича „аноргазмия“, а причините могат да бъдат най-различни – от психологически до физиологически. Вариантите на аноргазмия също са много: някои жени не изпитват оргазъм дори по време на мастурбация. Учените се опитват да излекуват някои видове аноргазмия с помощта на специално изобретение. Orgasmotron е едно от най-новите изобретения, имплант, който се поставя в гръбначния мозък, а оргазмът се контролира с бутон. Но все още е в стадий на разработка.

16.

По време на „експлозията“ произвеждате окситоцин. Много окситоцин. Така нареченият „хормон на прегръдките“ се свързва с развитието на привързаност и нежност. Между другото, окситоцинът има и „страничен ефект“: вие се привързвате към тези, които са близо до вас, но чувствате нарастваща агресия към непознати. По този начин този хормон ни позволява да различим близките хора от тези, които не играят никаква роля в нашия живот. Той има още една функция – укрепва контракциите на матката, за да привлече сперматозоидите към яйцеклетката.

17.

Честата мастурбация нама да влоши оргазма ви. Напротив, със самозадоволяването изглежда, че „тренирате“ мозъка си и го привиквате към начина, по който можете да се забавлявате. По принцип мастурбацията не е нито цигари, нито шоколад, нито ще трупате килограми, нито ще ви развали кожата. Отвсякъде погледната тя е едно полезно  занимание, на което може да се отдавате често.

18. 

Искате ли повече оргазми? Упражнявайте се. Доказано е, че упражненията на Кегел с помощта на специални вагинални топки с преместен център на тежестта имат положителен ефект върху способността на жената да получава оргазъм.

19. 

Сексът и болката са свързани по някакъв начин. Вероятно знаете, че когато преживявате оргазъм, лицето ви изглежда, сякаш сте много наранени. Всъщност в рамките на оргазма  участват и два центъра на мозъка, които се активират в отговор на болезнени стимули. Учените все още не са сигурни каква е връзката между болката и удоволствието. Известно е, че оргазмът може да намали болката за период от 8-10 минути. Това означава, че оргазмът е естествена анестезия.

20. 

Едно време наричали оргазма  „хистеричен пароксизъм“. През  XIX век лек за измислената женска болест „хистерия“ бил генитален масаж, който лекарите правили ръчно преди изобретяването на вибратора. Масажът се смятал за досадна задача, трудоемка и – което е невероятно – напълно без връзка с женското удоволствие.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара