Колекция пролет/лято 2016 на Just Cavalli е създадена на основата на символичния свят на японските приказки, като пътешествие, което изследва териториите на традиционния японски иконопис и модернизма.

В дамската колекция се съчетават елементи от икебана и стила „ар нуво”. Наред с естествените леопардови принтове, има и такива, които са вдъхновени от класическите модели кимоно. Геометричността в стила „ар нуво” е предадена чрез серия снимки на класически хризантеми върху поли и ризи в креп жоржет и копринен шифон. В колекцията са налице също многоцветни райета, съчетани с черно, както и емблематичните за бранда анималистични принтове върху жакард. В комбинацията от материи присъстват памучен муселин и памучни плетива, допълвани също от деним с кожена текстура, шипове и леопардови шарки. Интересни акценти са екзотичните дантелени ресни, а при многоцветните якета – асиметричните ресни в деним или кожа.

Мъжката колекция също е вдъхновена от страната на изгряващото слънце и съчетава по модерен начин японския и графичния стил, като в същото време разказва за стила на съвременния пират. При дневните облекла фотографските принтове изобразяват леопарди и дракони, стилизирани в колажи, използвани за блузи и лъскави ризи с кожен ефект в нюанси на градински чай и сиво. Тесният слим силует присъства в облеклата, където класическите ориенталски принтове са възпроизведени като акварел в нюанси на черно, пясъчно и индиго.

Колекция пролет/лято 2016 на Just Cavalli може да бъде намерена в единствения монобранд бутик на Just Cavalli в България на пл. „Света Неделя” 5, до централния вход на „София Хотел Балкан”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара