Tommy Hilfiger отбеляза своето завръщане на New York Fashion Week с модно шоу, което се проведе на 11 септември, неделя.  В типичен нюйоркски стил, модното ревю продължи въпреки дъжда и показа моделите на американската модна къща за сезон есен 2022.

Мултивселенното преживяване се реализира под творческата шапка на Tommy Factory, обединявайки реалния подиум с виртуалния и даде възможност на гостите на шоуто да бъдат участници в създаването му. Tommy Hilfiger представиха и новото TH Monogram лого, създадено в партньорство с графичния дизайнер Фъргюс Пърсел.

Снимки: Getty Images

Физическото шоу на Tommy Hilfiger на NYFW беше предавано за първи път и в дигиталната платформа Roblox. Докато публиката на модното дефиле наблюдаваше новите модели за сезон есен 2022, паралелно шоуто беше излъчвано и в Roblox версията на Ню Йорк, където дигитални аватари представиха колекцията.

Сред VIP гостите на събитието се открояваха лица като Травис Баркър, Кортни Кардашиян, Крис Дженър, Шон Мендес, Кейт Мос и Джон Леджънд. С опцията „Виж Сега, Купи Сега“ пък от американския бранд предоставиха възможност за закупуване на момента на аутфитите, дефилирали по време на ревюто.

Завръщане към Ню Йорк

Първото по рода си едновременно на живо и виртуално шоу потопи гостите в творческата площадка на Tommy Factory, празнувайки колекция, която прекрачва границите на креативността във всички светове. Гостите пристигнаха в Tommy Factory и веднага се потопиха във мултивселенния свят на Tommy Hilfiger.

Вдъхновено от наследството на Анди Уорхол и философията му, издигаща поп културата и творческото изразяване, phygital събитието събра под един покрив творци на бъдещето от света на модата, музиката, изкуството и развлеченията. Публиката пристигна на мястото на събитието и завари умишлено недовършен декор. С това от Tommy Hilfiger отправиха покана към гостите да се докоснат до създаването на модно шоу от А до Я. Подбран състав от следващо поколение фотографи, видеооператори и художници създадоха изкуство на живо и предоставиха на публиката пълен достъп до подготовката зад кулисите на шоуто – включително прическа, грим, първи външен вид и сценография.

Балони Mylar, вдъхновени от емблематичните сребърни облаци на Уорхол, се носеха на фона на силуета на Ню Йорк и получиха дигитален привкус, благодарение на превъплащението си в Roblox. Гостите също имаха възможност да получат и специално генериран NFT на телефона си, създаден със съдействието на Rove, за по-малко от минута.

Големият финал на шоуто включваше еднократно изпълнение на легендарния барабанист и продуцент Травис Баркър, който изсвири ексклузивна песен за Tommy Factory, на фона на залязващото слънце над осеяния с небостъргачи нюйоркски хоризонт.

Вдъхновението зад есенната колекция

„Добре дошли в Tommy Factory – създаването на модно шоу“. Със своето дефиле на NYFW от Tommy Hilfiger отдадоха почит на емблематичното Студио на Анди Уорхол в Ню Йорк, където той е събирал модата, изкуството, музиката и развлеченията в един творчески калейдоскоп.

От новия TH Monogram, проектиран в партньорство с Фъргюс Пърсел, до разчупващото граници сътрудничество с британския дизайнер Ричард Куин, тази есен Tommy Hilfiger събира класиката с новото, за да проправи път за това, което следва. Ремиксиране на традиционни американски визии със съвременен, вдъхновен от уличното облекло привкус. Смели цветове, преосмисляне на пропорциите и стилистично преобразяване на архивни модели по неочаквани начини.

Кейт Мос, Кортни Кардашиян, Травис Бейкър и Алабама Бейкър. Снимка: Monica Schipper/Getty Images for Tommy Hilfiger

„Това е същността на Tommy Factory. Модерният prep стил за всички. Приобщаващо празненство на поп културата и креативността във всички измерения – от реални до виртуални“, коментира Томи Хилфигър, основател на едноименната модна къща.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара